Як “пережити” свята і при цьому залишитися у формі?

- Advertisement -

Дуже нелегко буває відмовити собі в чомусь смачному під час свят, а коли їхня ціла низка – існує велика спокуса ні в чому собі не відмовляти в плані їжі.

А потім доводиться мати справу із зайвими кілограмами.

Для того щоб наша фігура залишалася завжди красивою та підтягнутою, рекомендуємо скористатися наступними порадами:

1. Якщо ви спочатку знаєте, що з настанням свят на вас чекають усілякі вечірки, посиденьки з друзями та знайомими, готуйтеся до них. Так якщо має бути щільна вечеря, вранці рекомендується пити соки, в обід лише суп, а перед вечерею з’їсти легкий овочевий салат. У жодному разі не вирушайте на вечерю голодними, так ви не втримаєтеся ні від чого.

2. Не намагайтеся на святах спробувати абсолютно все, щоб потім із чистою совістю піти додому. Якщо ж хочеться спробувати все, тоді лише у невеликих кількостях! Намагайтеся обмежувати себе у висококалорійній, жирній їжі, віддавайте перевагу морепродуктам та птиці, а також овочам.

3. Уникайте заходів з багатим шведським столом, оскільки завжди виникає спокуса якнайбільше покласти всього на тарілку, а потім якнайшвидше все з’їсти (щоб ще раз встигнути наповнити тарілку чимось смачним, що дуже скоро може розійтися). Варто також уникати таких вечірок, де друзі, піклуючись про нас, самі накладають повні тарілки тим, хто сидить поряд з ними (що також зобов’язує нас спустошити ці тарілки). Намагайтеся більше налягати на нежирні бульйони, їжу, багату на клітковину (фруктові та овочеві салати).

4. Їжте з розумом. Не варто тягнутися за солоними горіхами чи чіпсами. Перш ніж з’їсти цю їжу, подумайте, а чи варто через неї набирати зайву вагу? Якщо все ж таки хочеться чіпсів, рекомендуємо покласти їх на тарілку, щоб чітко контролювати, скільки Ви з’їдаєте.

5. Будьте помірні у спиртних напоях, більшість з яких є висококалорійними. Намагайтеся уникати спиртних напоїв, що містять молоко, вершки або сік, оскільки в них міститься великий відсоток цукру. Для того щоб випити менше, віддавайте перевагу келиху вина, випиваючи його зі склянкою води.

6. Обов’язково під час свят займайтеся фізичними вправами, більше ходіть пішки. По-перше, спорт допоможе позбутися зайвої ваги, по-друге, він знижує стрес, а по-третє, заряджає нас енергією. Якщо вже давно не займалися спортом, почніть з найпростішого – піднімайтеся і спускайтеся сходами пішки, не використовуючи ліфт, в хорошу погоду проходьте одну зупинку до пішки. Цілком до речі припадуть і водні види спорту.

7. Пам’ятайте про те, що основна мета свят – це веселитися, піднімаючи собі та іншим настрій, а не наїдатись та напиватися. Свята – це час для зустрічі з близькими, друзями та знайомими, час для спілкування з ними. Щоб нам запам’яталися не зайві кілограми та почуття переїдання під час свят, слід у всьому знати міру.

- Advertisement -
- Advertisement -