10 найкращих туристичних визначних пам’яток Каліфорнії

- Advertisement -

З такою кількістю рукотворних атракціонів, природних ігрових майданчиків і драматичних ландшафтів, які є всесвітньо відомими, не дивно, що Каліфорнія приваблює мільйони відвідувачів з усього світу.

Тільки в цьому стані можна відчути подібні приголомшливі прибережні прогулянки, ліс з найвищими деревами в світі, озеро, яке пропонує цілорічні розваги, чарівні тематичні парки та шоу з косатками. Щоб дізнатися більше про те, що подивитися і чим зайнятися в Золотому Стейті, ознайомтеся з наведеними нижче туристичними пам’ятками Каліфорнії.

10. Національний парк Редвуд

Національний парк Редвуд — це набагато більше, ніж високі дерева. У цьому величезному парку з лісами, річками і мильми вражаючого узбережжя відвідувачі можуть насолоджуватися широким спектром розваг на свіжому повітрі. У різних центрах для відвідувачів є кілька цікавих експонатів, прогулянки з гідом та програми на природі.

Розваги включають прогулянки на конях і гірських велосипедах по добре облаштованих стежках, риболовлю лосося та райдужної форелі та катання на байдарках по течущих річках. Мальовничі маршрути через ліс дозволяють відвідувачам помилуватися дивовижними деревами секвої, дикою природою та водоспадами, а прогулянка вздовж узбережжя відкриває захоплюючий вид на океан і проблиск сірих китів і морських птахів.

9. SeaWorld Сан-Дієго

Розташований у сонячному Сан-Дієго , SeaWorld характеризується темою морських ссавців, сміливими атракціонами та живими шоу. За допомогою шоу, виставок і вольєрів люди можуть дізнатися про Світовий океан та істот, які їх населяють, таких як дельфіни, косатки, моржі, пінгвіни та полярні ведмеді.

Атракціони включають американські гірки, рафтинг через пороги корабельної аварії та імітаційну поїздку на вертольоті, щоб відчути Дику Арктику. Але головною визначною пам’яткою є шоу Шаму, яке включає танцюючі фонтани та талановиті виступи косаток.

8. Генерал Шерман

Генерал Шерман — гігантська секвойя, розташована в Гігантському лісі національного парку Секвойя в Каліфорнії. Дерева Гігантського лісу є одними з найбільших дерев у світі. Насправді, якщо виміряти об’єм, п’ять із десяти найбільших дерев на планеті розташовані в цьому лісі.

Дерево генерала Шермана заввишки 275 футів є найбільшим з усіх. Вважається, що дереву від 2300 до 2700 років.

7. Венес-Біч

Венес-Біч – один з найпопулярніших пляжів Лос-Анджелеса . Піщаний тримильний пляж тут є лише однією з визначних пам’яток.

Протягом літнього сезону та у вихідні дні прогулянка на березі океану заповнена вуличними артистами та людьми, які просто займаються своєю справою: катаються на велосипедах, роликах, плавають, загоряють і дивляться на них. Muscle Beach — це особлива зона, де фанатичні бодібілдери накачують залізо, демонструючи свою силу.

6. Погляд Данте – Долина Смерті

Готель Dante’s View розташований високо на вершині Чорних гір, звідки відкривається приголомшливий вид на Долину Смерті. Ця унікальна долина є домом для найнижчої точки в Північній Америці, басейну Бедвотер, а також для найспекотніших і найпосушливіших районів Північної Америки. Наскільки гаряча Долина Смерті? Що ж, температура в Печер-Крік Долини Смерті колись досягала 57 °C (134 °F).

Оскільки температура в Долині Смерті може бути настільки екстремальною, мандрівникам радимо відвідати Dante’s View рано вранці, особливо в найспекотніші місяці року. Мандрівники, які відвідують Dante’s View в ясний день, можуть побачити Бадвотер Басейн, найнижчу точку у суміжних Сполучених Штатах, і гора Вітні, найвища точка.

5. Діснейленд

Розташований в Анахаймі , Діснейленд — всесвітньо відомий парк розваг, де всі фільми та персонажі Уолта Діснея оживають у чарівному, вигаданому королівстві. Діснейленд пропонує захоплюючі атракціони, американські гірки, сліпучі шоу та барвисті райони з ресторанами та магазинами. Діснейленд пропонує пригоди для всієї родини.

У тематичних районах, як-от Мейн-стріт, США, відвідувачі можуть повернутися на початку 1900-х років, відвідати Будинок на дереві Тарзана в Країні пригод або зустрітися з такими персонажами Діснея, як Міккі Маус, Гуфі та Дональд Дак у Міккі Мульттауні.

4. Берегова лінія Біг-Сур

Протягом близько 90 миль уздовж центрального узбережжя Каліфорнії є один з наймальовничіших маршрутів для водіння в світі. Ця приголомшлива берегова лінія, відома як Біг-Сур, охоплює територію між Кармелом і передгір’ям гір Санта-Лючия.

Більшість із 3 мільйонів водіїв, які відвідують Біг-Сур щороку, подорожують популярним шосе 1, щоб помилуватися та сфотографувати деякі з найбільш драматичних пейзажів країни. Серед визначних пам’яток на маршруті – історичний 40-футовий маяк Пойнт-Сюр, міст Біксбі, який є одним із найвищих однопрольотних мостів у світі, і чудовий 80-футовий водоспад Маквей, що занурюється прямо в океан.

3. Озеро Тахо

Створене близько 2 мільйонів років тому під час Льодовикового періоду, озеро Тахо є одним з найбільших озер у світі. Озеро розташоване вздовж кордону між Каліфорнією і Невадою . В оточенні величних гір ця популярна туристична пам’ятка пропонує захоплюючі події та заходи цілий рік.

Взимку основними видами діяльності є катання на сніжних лижах, катання на снігоходах, сноутюбінгах і снігоступах на одному з гірськолижних курортів. З весни до осені відвідувачі можуть насолоджуватися безліччю водних видів спорту та інших видів спорту, таких як вітрильний спорт, каякинг, водні лижі, катання на байдарках і плавання.

2. Міст Золоті Ворота

Міст Золоті Ворота поблизу Сан-Франциско є однією з найбільш відвідуваних туристичних визначних пам’яток Каліфорнії та США. Ця знаменита пам’ятка, що простягається над затокою Сан-Франциско більше ніж на милю, є одним із найбільш фотографованих мостів у світі.

Знаменитий червоно-помаранчевий колір мосту був спеціально вибраний, щоб зробити міст легше помітним крізь густий туман, який часто покриває міст. Пишність цього мосту можна відчути, керуючи автомобілем, пішки, їздя на велосипеді або беручи участь у пішохідній екскурсії, щоб дізнатися про багату історію мосту.

1. Тунельний вид – Національний парк Йосеміті

№ 1 з туристичних пам’яток Каліфорнії

Розташований у національному парку Йосеміті в горах Сьєрра-Невада в центральній східній Каліфорнії, Tunnel View є краєвидом, звідки відвідувачі можуть насолоджуватися дивовижними видами на Ель-Капітал, водоспад Бридалвейл, Хаф-Доум і чудову долину Йосеміті.

Вигляд, який вперше був побудований в 1993 році, був відремонтований у 2008 році. Tunnel View дуже популярний серед відвідувачів парку, і він приваблює від 5000 до 7000 відвідувачів на день під час туристичного сезону. Мандрівники можуть знайти Tunnel View на східному кінці тунелю Wawona біля Wawona Road.

 

- Advertisement -
- Advertisement -