10 заповідей вічної молодості

- Advertisement -

Хоча людині генетично “гарантовані” сто двадцять років життя, проте насправді наш вік значно коротший.

Японці в середньому живуть до 79 років, австралійці, греки, канадці та шведи – до 78, німці та американці – до 76. У російських та турків нитка Аріадни обривається значно швидше: вже після 67 років. У нігерійців і сомалійців ще раніше – приблизно в 47 років.

Міжнародна група лікарів, психологів та дієтологів розробила “десять заповідей”, дотримуючись яких ми зуміємо дещо продовжити і зробити приємнішим наше земне існування.

1-а заповідь: не об’їдайтеся! Замість звичних 2.500 калорій задовольняйтесь 1.500. Тим самим ви влаштуєте розвантаження своїм клітинам і підтримаєте їхню активність. Клітини швидше оновлюються, і організм стає менш сприйнятливим до захворювань. Харчуйтеся врівноважено: їжте небагато, але й не надто мало.

2-я заповідь: меню має відповідати вашому віку.У 30-річних жінок перші зморшки з’являться пізніше, якщо вони регулярно будуть їсти печінку та горіхи. Людям старше сорока років корисний бетакаротин. Після 50 років кальцій тримає у формі кістки, а магній – серце. Чоловікам старше сорока необхідний селен, що міститься у сирі та нирках. Селен сприяє розрядженню стресу. Після п’ятдесяти, харчуючись рибою, ми захистимо серце та кровоносні судини.

3-я заповідь: спробуйте знайти потрібну для себе роботу! Робота сприяє молодажності, стверджують французи. Той, хто не працює, виглядає на п’ять років старшим. Деякі професії, на думку соціологів, допомагають зберегти молодість. До них належать професії диригента, філософа, художника та священика.

4-я заповідь: знайдіть собі пару в житті!Кохання та ніжність є найкращим засобом проти старіння. Двічі на тиждень займаючись сексом, людина виглядає на чотирнадцять років молодшою. Під час статевого акту в організмі виробляється гормон ендорфін, який називають гормоном щастя. Він сприяє зміцненню імунної системи.

5-та заповідь: майте на все власну думку. Людина, яка усвідомлено живе, значно рідше впадає в депресію і буває пригніченою, ніж той, хто лише пасивно пливе за течією.

6-я заповідь: рухайтесь! Навіть вісім хвилин занять спортом на день продовжують життя. У процесі руху вивільняються гормони росту, вироблення яких особливо скорочується після 30 років.

7-а заповідь: спіть у прохолодній кімнаті!Доведено: хто спить за температури 17-18 градусів, довше залишається молодим. Причина полягає в тому, що обмін речовин в організмі та прояв вікових особливостей залежить також і від температури навколишнього середовища.

8-ма заповідь: час від часу балуйте себе! Іноді всупереч будь-яким рекомендаціям щодо здорового способу життя дозволяйте собі ласий шматочок. А якщо вам дуже сподобалася нова сукня або сумка, не слід думати про економію.

9-а заповідь: не слід завжди пригнічувати гнів у собі!Той, хто постійно докоряє лише самому собі, замість того, щоб розповісти, що його засмучує, а часом навіть і посперечатися, обмінятися думкою з оточуючими, більш схильний до будь-яких захворювань, у тому числі й злоякісних пухлин. Згідно з результатами міжнародного тестування, 64 відсотки респондентів, які страждають на рак, завжди пригнічують гнів у собі.

10-та заповідь: тренуйте головний мозок! Іноді розгадуйте кросворди, грайте в колективні ігри, які потребують розумової діяльності, навчайте іноземних мов. Вважайте в розумі, а не лише на калькуляторі. Примушуючи працювати мозок, ми уповільнюємо процес вікової деградації розумових здібностей; одночасно активізуємо роботу серця, системи кровообігу та обмін речовин.

- Advertisement -
- Advertisement -