Що варто відвідати на Шрі Ланці

- Advertisement -




 

Без сумніву, саме завдяки своїм традиціям острів донині користується інтересом у туристів, яких приваблює унікальне поєднання Азії, колоніальних часів і сучасності. Прибуваючих гостей не лякає жаркий і вологий клімат, довгий переліт або нестабільна політична ситуація. В ході подорожі по цьому екзотичному краю вас завжди буде супроводжувати доброзичливий інтерес ланкійців, одягнених в прості сандалі, саронг або сарі.

А величезна кількість пам’яток призведе до того, що двотижнева відпустка пройде надзвичайно цікаво. Нас чекають чудові пам’ятники, экскурсии на Шри-Ланке в Анурадхапурі, Полоннаруві, Сигиріі, Дамбуллі і в Канді. Варто також відвідати чайні плантації, наприклад, в регіоні Нувара-Елія, знаменитий слонячий притулок в Пінневале і центр розведення морських черепах в містечку Косгода. Прекрасні пляжі, перш за все в районах Негомбо і Галле, відновлені після катастрофічного цунамі 2004 року, а також коралові рифи забезпечать чудовий пляжний відпочинок і програму для любителів попірнати. Кожен знайде тут щось цікаве для себе.

Шрі-Ланка – фруктовий рай. Папайя, маракуйя, банани, кавуни, манго, лайм – все це у величезних кількостях можна отримати як в ресторанах готелів, так і за чисто символічну плату у вуличних торговців. Обов’язково варто спробувати сік молодого королівського кокоса. На очах у здивованого туриста аборигени величезним мачете зрубають верхівку горіха, застромлять в отриманий посудину пластикову трубочку для коктейлів та люб’язно піднесуть гостю.

Цейлонська кухня, як і індійська, багата спеціями. Найзнаменитіше і улюблене місцевими жителями блюдо – карі. Його готують з м’яса, риби, але є і чисто овочеві варіанти. Це дуже смачно, але настільки ж і гостро. Тому потрібно запастися водою і відправляти каррі в рот маленькими порціями.

Корисні поради:

Своїх гостей Шрі-Ланка зустрічає майже стовідсотковою вологістю, тому в дорогу варто взяти тільки речі з натуральних тканин. А заодно – запастися сонцезахисним кремом, головним убором і парасолькою від сонця. Взуття для прогулянок по Шрі-Ланці – це закриті сандалі, мокасини або кросівки: вулиці в містах брудні, а в невеликих містечках роль каналізації виконують бетонні канави вздовж вулиць.

  • Пити воду з-під крана не можна, її слід купувати тільки в пляшках, шийки яких захищені термоусадочною прозорою плівкою.
  • Не варто купувати напої з льодом: в цілях економії його часто роблять з проточної води.
  • Електричні розетки в Шрі-Ланці виконані на британський манер. І хоча в номерах багатьох готелів є «європейські» розетки, для електроприладів може знадобитися спеціальний перехідник.

Шрі-Ланка острів романтики, краси, чарівної природи і казкового індійського океану. Найромантичнішим курортом на острові вважається Бентота. На території курорту дивним чином поєднуються океан і річка, а в тому місці де вони сходяться розташовується казковий за своєю красою пляж, який потопає в тіні кокосових пальм, даруючи нам прохолоду, навіть в самий жаркий день.

- Advertisement -
- Advertisement -