5 золотих правил гарної засмаги на морі

- Advertisement -




 

Вирушаючи на відпочинок в сонячні країни, кожен мріє про ідеальну оливково-бронзовову засмагу. Отримати її зовсім нескладно, якщо слідувати декільком простим правилам. Слідуючи порадам досвідчених косметологів і дієтологів, можна прислухатися до переліку рекомендацій та лайфхаків для тих, хто планує свій відпочинок на південних курортах та хоче повернутися додому з чарівною засмагою.

  1. Захисні засоби – тільки з аптеки

В аптечних сонцезахисних кремах і спреях міститься більше натуральних компонентів, і їх захист від негативного впливу сонячних променів ефективніше. У перші дні відпустки рекомендується використовувати засоби з індексом від 30 SPF, а коли засмага вже почне проявлятися, можна переходити на креми і масла від 10 SPF.

  1. На пляж – вранці і ввечері

Відомо, що сонце підвищує імунітет, допомагає впоратися з алергіями і вірусами і є потужним антидепресантом. Однак корисно воно лише в ранкові години до 11:00 і вечірні після 16:00. Час, коли сонце в зеніті, краще проводити за прогулянками в тіні, сімейними іграми або, по крайній мірі, – під широкою парасолькою, щоб уберегти шкіру.

  1. Обличчям до сонця

Розташовуйтеся на пляжі так, щоб сонце гріло стопи – тоді промені будуть падати уздовж всього тіла. Щоб не сліпило очі, голову можна трохи підняти, і обов’язково міняйте положення тіла кожні 5-10 хвилин. Після повернення з пляжу прийміть прохолодний душ і нанесіть на тіло зволожуючий лосьйон – шкіра сяятиме, а загар – проявлятися інтенсивніше.

  1. Вживайте в їжу помаранчеві овочі і фрукти

Їжте персики, абрикоси, пийте свіжовичавлені апельсиновий і морквяний соки. У них міститься бета-каротин, який сприяє виробленню меланіну, саме він надає шкірі красивий відтінок. Вважається, що активну роль в цьому процесі відіграє і амінокислота тирозин, яка є в червоному м’ясі, тунці, квасолі, мигдалі і авокадо. Так що не відмовляйте собі в задоволенні вживати їх за обідом і вечерею.

  1. У хамам – за очищенням і розслабленням

Якщо поїдете до Туреччини, обов’язково відвідайте хамам. Щоб загар лягав рівномірно, перед першим походом на пляж тіло необхідно очистити від відмерлих клітин. Для цього відправляйтеся в знамениту турецьку лазню – хамам. Зробіть пілінг рукавицею Кесе, мильний масаж і налаштуйтеся на кращий відпочинок в своєму житті.

Якщо разом із запаморочливою засмагою хочеться похвалитися стильним ефектом вигорілого на сонці волосся, нанесіть на окремі пасма кілька крапель лимонного соку – результат не змусить себе довго чекати. Відпочивайте із задоволенням!

- Advertisement -
- Advertisement -