Дерева після зимової сплячки

- Advertisement -




До настання нового дачного сезону чимало завзятих дачники, городники або просто любителі садових робіт передчувають заходи з підготовки плодових дерев до нового сезону. Щоб майбутнє літо запам’яталося великою кількістю яблук, груш, слив та вишні, потрібно заздалегідь подбати про ці садових деревах, в тому числі і про автоматичному поливі. В першу чергу, потрібно перевірити стовбур дерева, переконатися в цілісності всіх прилеглих гілок, переглянути відсутні чи рани на дереві, що не зламаний стовбур по вертикалі.

Якщо взимку деякі гілки яблуні, груші, або вишні були пошкоджені, потрібно своєчасно, до потепління їх видалити. Засохлі зламані гілки вже не будуть приносити плоди, заважаючи при цьому розвитку всього іншого «організму» фруктового дерева. Головне процедуру спилювання таких гілок проводити при температурі від + 2 до – 6. Виходячи за ці температурні межі, з’являється ризик завдати шкоди всьому дереву. Дерево або промерзне, або є ризик завести грибкове захворювання на здорові частини дерева від хворої або пошкодженої гілки дерева.

По-друге, коли питання з відпилюванням старих гілок буде вирішене, потрібно приступити до лікування яблуні, груші, сливи або іншого подібного дерева. Лікування слід починати з зачистки пошкодженої кори, потім стовбур потрібно дезінфікувати мідним купоросом або подібним спеціалізіруемой засобом, яке здатне вбити мікроорганізми і грибкові захворювання. Після дезінфекції дерево слід обробити содовим варом. Також садовим варом обробляється спіл засохлої гілки.

Після цих процедур дерево має трохи зміцнитися, набратися соком, прокинутися після зимової сплячки. Коли нирки на гілках готуватимуться до того, щоб розпуститися, потрібно приступати до подальших дій по догляду за улюбленими садовими рослинами. Необхідно обприскувати стовбур дерева спеціальними засобами, які не дадуть розвинутися захворювань і розмножитися шкідників. Після цієї процедури стовбур фруктового дерева необхідно побілити гашеним вапном або садової вапняної пастою.

Ця процедура забезпечити збереження дерева від сонячних опіків і шкідників. Кореневу систему слід задобрити спеціалізованими добривами, які забезпечать дереву правильне харчування, дренаж грунту і збагатить рослину всіма вітамінами, необхідними для росту і розвитку садового рослини. Дотримуючись дані прості правила, будь-який досвідчений дачник або садівник-любитель зможе по закінченню сезону насолоджуватися прекрасним урожаєм.

- Advertisement -
- Advertisement -