Декорування стін

- Advertisement -




 

Продумуючи інтер’єр, особлива увага дизайнери приділяють стінам. Адже вони – свого роду обрамлення картини, полотно, на якому будуть розміщені предмети меблів. Їх колірне рішення залежить від обраного стилю інтер’єру. Так, наприклад, класика вимагає м’яких відтінків, дрібних квіткових візерунків або смуг, а для хай-тек підійдуть металеві відтінки, сірий колір і позбавлена ​​фактури поверхню.

Сьогодні в будівельних магазинах можна знайти шпалери на будь-який смак, виготовлені їх високоякісних екологічно чистих матеріалів. Це можуть бути паперові або текстильні шпалери, мінеральне покриття для стін (його треба розводити водою і «ліпити» на стіну), фотошпалери на стіну, вініл на тканинної або паперовій основі, фольга, бамбук або солома, кам’яна крихта на клею, і багато іншого.

При виборі з усього різноманіття слід звернути увагу на такі деталі:

– якщо на шпалерах є зображення, воно повинно відповідати обраному стилю інтер’єру;

– великий малюнок добре виглядає у великих приміщеннях з мінімальним набором меблів, а для невеликих кімнат краще вибрати однотонні шпалери або смугастий варіант, щоб візуально зробити кімнату вище;

– при виборі однотонних шпалер або перед фарбуванням стін в єдиний колір подумайте, як ви будете їх декорувати для «оживлення» інтер’єру: замовте фотошпалери на , придбаєте картини, оформите галерею акварелей;

– на стінах, обклеєних шпалерами в середній малюнок, не повинно висіти невеликих картин, так як виникне відчуття хаосу і безладу в приміщенні;

– шпалери з дрібним малюнком так само не потребують додаткового декорі, виняток становлять великі, домінуючі картини в лаконічних багетах.

Стіна, оформлена у вигляді барельєфа, не потребує додаткового декорі. Його створюють на гіпсокартоном коробі, а товщина шару залежить від величини малюнка і розміру кімнати. До ексклюзивному декорування стін відносять і фреску – зображення, нанесене по мокрій основі (штукатурки). Фарби, які використовують майстри, мають високу стійкість, вони не вигорають, і їх можна навіть мити неабразивними засобами побутової хімії.

А ось популярна сьогодні «венеціанська штукатурка» просто вимагає, щоб на стінах була картина, бажано в розкішній позолоченій рамі. Венеціанка гармонійно виглядає в приміщеннях, де основний стиль – бароко, рококо або ампір: безліч дрібних деталей, різьблене дерево, позолота.

- Advertisement -
- Advertisement -