Проводимо каналізацію для лазні та сауни

- Advertisement -




Володарі приватних будинків рано чи пізно вирішують побудувати чудову споруду: баню. У будь-який сезон, прибудова не тільки буде радувати всіх проживаючих в будинку, але і приносити задоволення. Ні в якому разі не найважливішим рішенням буде вибрати як буде виглядати лазня, а як правильно провести каналізаційну та вентиляційну систему.

Для початку потрібно вибрати тип проведеної каналізації. Чи буде це напірна система або навпаки, безнапорная, буде проводиться стік в спеціальні резервуари або ж система буде підключена до міської каналізації. Напірна каналізація – це стік продуктів життя людини в котловани або ями, які при наповненні перекачуються машиною або насосною станцією. Звичайна система підключається до центральної каналізації міста, а все стікала вода безпосередньо йдуть в труби.

Безнапірна система застосовується тільки в тому випадку, коли діаметр труб і їх розташування здатні проводити брудні води самостійно, без використання резервуарів або насосів. Як же визначити, який тип каналізації підходить саме для вашої ділянки? Місцевість, в якій розташований ваш будинок складається з грубої грунту, а так само ділянки нерівномірні і рельєфні. Тоді вам підходить напірний тип каналізації, де брудні води не зможуть самостійно проходити по трубах.

Грунт груба, що складно підготувати траншеї для прокладки труб. В цьому випадку вам теж підійде напірний тип. Якщо у вас будинок щільно розміщений з іншими ділянками: кухня, сарай, гараж, то напірний тип допоможе розмістити систему без ризику засмічення труб. Якщо будинок новий, земля ще пухка, то можна прокласти труби для природного стоку, тоді вам підійде безнапірна система.

Звичайну систему проводять коли хочуть зберегти час і вийти максимум зручностей. Тут не потрібно проводити спеціальні септики, а досить просто провести труби до центральної каналізації. Рельєф і грунт, а так само щільність забудови не впливають. Головною умовою, щоб в 10 метрах від вашої ділянки проходив головний колектор міської каналізації. Встановіть септик або насосну станцію, якщо будете проводити баню окремо від головної системи. Підходить для тих, у кого велика ділянка землі, а так же облаштована площа.

Пам’ятайте, що при вирішенні провести каналізацію в лазні, ви повинні скласти план. Задіюйте в ньому план самої лазні, а так само врахуйте всі нюанси: туалет, парна, душ і роздягальня. Не забудьте, що крім стічних вод потрібно провести вентиляційну систему, яка допоможе позбавити будівлю від неприємних запахів.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -