Активний відпочинок і його види

- Advertisement -




Великою популярністю користується активний відпочинок, який представляє собою ряд фізичних навантажень і забезпечує задоволення від стану здоров’я і самого заняття. Активний відпочинок може бути сухопутним, а може проходити на воді. Водними видами можна назвати дайвінг і сноркелінг, серфінг, рафтинг, водні лижі. Дуже цікаво подорожувати по річці на байдарці або плоту. Це викликає море емоцій, бадьорить, додає впевненості в собі.

Сухопутних видів набагато більше, вони сильно відрізняються за складністю. Популярні гірські лижі, скелелазіння, альпінізм, підкорення гірських вершин і льодовиків. Багато задоволення приносять кінні прогулянки, полювання та риболовля, більше про можна дізнатися відвідавши виставку полювання та риболовля. Не настільки активний, але не менш популярний наметове туризм. Можна здійснити лижну прогулянку по рівнинній місцевості, взяти участь в тривалому велосипедному турі.

В межах міста можна покататися на роликах або велосипеді, пробігтися підтюпцем. При наявності водойми риболовлею можна зайнятися і в місті в певних дозволених місцях. Зросла популярність активного відпочинку за кордоном, що дозволяє підкорювати і досліджувати всесвітньо відомі місця і вершини. Уряд багатьох стан піклується про розвиток пішого і кінного туризму та інших видів активного відпочинку. Маршрути таких подорожей розробляються на різних туристів, враховується їх фізична підготовка, і обмеження по часу.

Держави, розташовані на узбережжі морів і водойм, всіляко намагаються залучати якомога більше туристів до водних видів спорту. Країни Південно-Східної Азії і Карибського басейну славляться розвитком дайвінгу. У таких країнах, як Швейцарія, Франція та Італія, розвинений гірськолижний туризм, в Баварії та Нідерландах – велоспорт, в Тунісі – кінні прогулянки вздовж смарагдових пляжів. В даний час з’явилося багато можливостей для відпочинку з дітьми. Це кінні та велосипедні прогулянки, в яких, може взяти участь навіть малюк в спеціальному дитячому кріслі. Важливо не залишати дітей без нагляду, забезпечити дитину відповідної одягом і мати при собі аптечку.

Дітей старше 10 років можна брати з собою і в подорожі по річці. При цьому враховується рівень складності сплаву по гірській річці. Він повинен бути не вище першого. В результаті використання будь-яких видів активного відпочинку, людина відкриває для себе нові можливості, покращує здоров’я, робить життя більш насиченою та цікавою.

- Advertisement -
- Advertisement -