Освітлення присадибної ділянки

- Advertisement -




Одним з нових напрямків ландшафтного дизайну є розробка освітлення присадибної ділянки. Головною метою цього напрямку є не просто висвітлити територію, але і створити особливу атмосферу за допомогою декоративних світильників.

За допомогою ландшафтного освітлення можна вигідно підкреслити всі найкрасивіші елементи саду або двору. Декоративне підсвічування може бути об’ємної або односторонньою. Світильники встановлюються так, щоб висвітлити клумби, кущі та дерева. Також потрібно подбати про висвітлення доріжок і підсвічування всіх споруд на ділянці.

Найбільш поширений класичний спосіб розташування світильників на висоті. Це, звичайно, зручно для яскравого освітлення, але виглядає не дуже естетично, тому що все, що знаходиться за межами освітленій зони, буде завантажено в повний морок. Для підсвічування саду потрібно вибрати розміщення світильників на висоті не більше 70 см. При такому розташуванні лампи будуть висвітлювати землю навколо себе, рослини, що знаходяться недалеко двері, доріжки, хвіртки.

На ринку представлена ​​вогнезахисна продукція для повітроводів в Москві і безліч варіантів світильників для освітлення присадибних ділянок, тому вибрати відповідні і самостійно створити підсвічування не становить труднощів. Зручними у використанні і легкими є світильники на сонячних батареях. Їх можна без проблем переносити з місця на місце, а вмикаються і вимикаються вони самостійно. Головний їх недолік – це те, що після похмурих днів вони не зможуть працювати через нестачу заряду.

Одним з найбільш зручних і доступних варіантів освітлення присадибної ділянки є використання світлодіодних ламп. Світлодіоди стійкі до температурних перепадів, є дуже безпечними і економічними. Вони не гріються, тому світильники можна розташовувати поблизу від рослин.

- Advertisement -
- Advertisement -