Сільський стиль в саду

- Advertisement -




Хто з нас не мріє мати гарний сад, повний яскравих кольорів, запашних трав, смачних фруктів і овочів. У більшості з нас ці образи пов’язані з безтурботним дитинством і відпочинком. Такі сади на присадибних ділянках виглядають чудово. Рослини, висаджені в цих садах, як правило, не вимагають великих витрат і догляду. Такий сад характеризується невимушеною атмосферою. Ці сади оточені дерев’яною або кам’яною огорожею, які підкреслюють природний характер саду.

Сади, які відносяться до сільського стилю, переповнені барвистими, запашними квітами, сміливими колірними поєднаннями. В організації такого стилю широко застосовуються рослини в контейнерах на терасах, горшкові рослини на підвіконнях, сходах і стінах. Герані, волошки, іриси, лілії, півонії, рудбекії, жоржини, братки, мальви, чорнобривці, настурції є лише частиною рослин, які довгі роки можуть гостювати у вашому саду.

Сільська атмосфера саду визначається не тільки рослинами, але і елементами ландшафтного дизайну такими як: альтанки, тераси, веранди, старі речі, які, протягом багатьох років припадали пилом на горищі вашого будинку, звивисті доріжки із щебеню. А якщо грамотно організувати висвітлення всіх елементів саду в сільському стилі ви отримаєте затишне і заспокійливу обстановку в саду у вечірній час.

Ідеально підходить для такого саду плетені меблі, романтичні перголи, альтанки і шпалери, повиті виноградною лозою або кучерявими рослинами. Кущі форзиції, жасмину, бузку та троянд послужать прикрасою будь-якого куточка такого саду. Свіжі, духмяні трави, які можна використовувати на кухні, наповнять сад приємним ароматом. Ви також повинні знайти місце для томатів, капусти, гарбуза та баклажанів. Більшість овочів мають барвисту і декоративне листя, привабливі квіти і смачні плоди.

- Advertisement -
- Advertisement -