Вентиляція в будинку своїми руками

- Advertisement -




Вентиляція житлового будинку / квартири – це більше, ніж просто необхідність. Особливо, якщо вас хвилює своє здоров’я і здоров’я вашої сім’ї. Тільки за допомогою якісного повітрообміну можливий забір відпрацьованого повітря, що перенасичений вуглекислим газом, і наповнення приміщення свіжим, очищеним повітрям зовні будівлі натомість.

Цілком можна зрозуміти, що з вентиляцією проблеми за такими ознаками:

– Ви постійно відчуваєте, що в приміщенні душно;

– запахи з кухні не вивітрюється, ви відчуваєте їх всюди в будинку;

– у ванній постійно присутня вологість, що провокує появу грибка;

– ви помічаєте, що в квартирі часто запотівають вікна.

Очевидно, що це тільки перші ознаки. Далі все буде посилюватися, почне псується меблі, шпалери, на кухні будуть з’являтися плями на стінах і стелі. Але не все так жахливо – є безліч варіантів реалізації вентиляції. Почнемо з того, що вентиляція ділитися на два види:

  • Природна система вентиляції – не має на увазі примусової сили, що буде впливати на повітря. рушійною повітря сили. Повітря переміщається по вентиляційних каналах, і по суті, повітрообмін жодним чином не піддасться вашому контролю.
  • Примусова вентиляція – це система, що складається з повітропроводів і вентиляторів, що примусово забирають або нагнітають повітря в разі потреби.

Примусова вентиляція має безліч варіантів реалізації – пасивний приплив повітря через вентиляційні клапани і витяжні вентилятори для кухні та санвузлів, системи з приточними і витяжними вентиляторами працюють злагоджено, а так само моноблочні системи з рекуперацією. Все залежить від площі приміщень і бюджету.

Природно найпростіший спосіб це поставити вентилятор для ванної в санвузлі для витяжки та припливне клапан для свіжого повітря. Стіновий припливне клапан вимагає досить дорого обладнання для монтажу та спеціальних навичок, так що самостійно зробити це важко. Вам все одно буде потрібно фахівець монтажник. В залежності від ваги і передбачених виробником кріплень – в стіні звірятися отвори для установки. У деяких випадках вентилятор «садять на клей», але це погана ідея, від вібрацій з часом такий кріплення зруйнується.

Далі необхідно згідно з інструкцією виробника виконати електричне підключення. У ряді випадків воно може бути нестандартним, це потрібно врахувати при виборі вентилятора і електропроводки в санвузлі. Залежить це насамперед від додаткових функцій – датчиків вологості, руху, освітленості, таймером вибігу і затримки. Дізнатися більше про сучасні вентилятори для ванної можна перейшовши тут.

Далі вставляємо вентилятор так, щоб вентузел з патрубком увійшов в повітропровід відповідного діаметру в стіні, а зовні залишилася тільки лицьова частина корпусу. Після цього можна завершувати монтаж – фіксувати вентилятор і закривати лицьову панель. На завершення хочеться сказати, що важливо при підборі вентиляційного обладнання проконсультуватися з фахівцями, оскільки система вентиляції підбирається відповідно до умов вашого будинку або офісу і важливо що б потужність обладнання, його шумові характеристики відповідали вимогам.

- Advertisement -
- Advertisement -