Новинки ландшафтного дизайну

- Advertisement -




Мистецтво озеленення та прикраси присадибної ділянки називається ландшафтним дизайном. Тут, як і в будь-якому напрямку мистецтва, політ фантазії майстра нічим не обмежений. Тим не менш, не варто захоплюватися процесом, велика кількість дерев і чагарників можуть не тільки не привернути увагу до вашої ділянки, але навпаки відштовхнути від нього.

Що модного зараз у світі ландшафтного дизайну? Грамотно розташувавши на ділянці хвойні дерева можна домогтися атмосфери природного затишку. Не останню роль в досягненні цього ефекту грають трав’яні газони. У магазинах зараз можна знайти вже готові газони, які стеляться прямо на ділянці. І ось у нас вже готовий ландшафт, зелена і м’яка травичка, яка буде радувати вас своїм виглядом і хвойні дерева.

Можливо, ви захочете, щоб на вашій ділянці розташовувався водоймf, біля якого було б приємно відпочивати. Це може бути як невеличкий ставок, так і цілий басейн. Зараз ємності під такі водойми можна придбати практично скрізь. Їх виготовляють з пластмаси, як правило, овальної форми, глибиною до 2-х метрів, а завширшки 2 на 5 метрів. Для установки таких штучних водойм не потрібно вдаватися до допомоги професіоналів. І після установки басейну ландшафт вашої ділянки стане ближче до природному середовищі.

Не варто забувати і про те, що декор для фасаду та ділянки повинні мати спільні риси і поєднуватися один з одним. Але в будь-якому випадку присадибна ділянка повинна радувати вас. Присутність біля котеджу басейну повинно поєднуватися з літніми приміщеннями або затишній альтанкою, в яких можна сховатися від сонячних променів. Подібний екстер’єр краще довірити професіоналу. Без сумніву запах хвойних дерев і свіжість від невеликого водоймища зарядить вас бадьорістю і силами.

- Advertisement -
- Advertisement -