Як провести світло в альтанці

- Advertisement -




Коли на ділянці є альтанка, це дуже зручно, тому що завжди можна прийняти гостей влітку, навесні, а іноді навіть взимку і восени, якщо альтанка утеплена або гості не бояться холоду. Інша справа – що робити зі світлом – проводити чи ні. Найкраще, звичайно, коли альтанка повністю укомплектована, адже іноді гості засиджуються, а сидіти в темряві нікому не хочеться. Якщо вже є альтанка, то що варто провести туди світло.

Проводка може бути відкритою і закритою. І найчастіше віддають перевагу саме відкриту, тому що провести таку простіше. А ось закриту проводять ті, хто переживає за естетичний вигляд альтанки і хоче заховати дроти. Найкраще заздалегідь продумати це питання, коли альтанка ще будується.

Слід пам’ятати і про те, що проводка повинна бути безпечною, тому треба вибирати електрообладнання тільки хорошої якості, тому що більшу частину часу все обладнання буде на відкритому повітрі, що вимагає особливої ​​обережності. Багато електрики при проведенні світла до альтанки радять купувати плоскі дроти з цілої ізоляцією, тому при покупці слід уважно оглядати, що треба буде робити і потім, після установки, щоб не було замикань і збоїв з електрикою.

Вибирати розетку треба з кришкою, щоб корпус був закритий, а розташовувати все розетки і вимикачі найкраще під якимось навісом, щоб контактів з вологою було мінімум. Для монтування проводки треба попередньо продумати, що де буде знаходитися, накреслити план, щоб можна було розрахувати кількість матеріалів, що придбаваються. Кріпити всі дроти і розетки можна самостійно, а можна запросити електрика, який зробить все грамотно, щоб потім не переживати за безпеку всієї ділянки і людей, що живуть там.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -