3 народних способу для боротьби з городніми шкідниками

- Advertisement -




Будь який садівник не з чуток знайомий з такою проблемою, як комахи-шкідники. Саме в них прихована основна загроза для майбутнього врожаю. Щоб знищити свого ворога, людина повинна знати природу його вчинків і будувати відповідну тактику захисту.

Значна частина паразитичних комах чутлива до запаху цукристих елементів, які містять в собі ягоди різних рослин. Особливо сильно цей аромат чутливий в переспілих плодах, коли під впливом природних мікроорганізмів активується процес бродіння. В результаті утворюється спирт з низьким відсотком концентрації, який і притягує до себе всіх шкідників як магніт. Традиційна хімія для вирішення цієї проблеми розробила безліч хімічних препаратів, які дуже зручно використовувати за допомогою обприскувачів та інших фермерських новинок. А якщо купити тут запчастини до сільгосптехніки, то можна істотно заощадити і починають пристрої, які не використовувалися вже кілька років. Однак, якщо немає бажання використовувати сучасні хімікати, то можна скористатися народними порадами, які розраховані на кмітливість і винахідливість. Розглянемо деякі з них.

Як врятувати яблуню від жучків-довгоносиків за допомогою буряка?

Діяти необхідно навесні, коли на яблуні з’являться перші бутони.

Біля дерев ставиться глибокий таз з водою і заповнюється дрібно нарізаною буряком.

Отримана суміш повинна заграти і виділяти відповідний спиртової запах.

Щодня таз необхідно перевіряти і вручну знищувати накопичилися в ньому жуків-довгоносиків.

Як варіант, набридливих шкідників можна просто струшувати з яблуні щоранку на розстелену простирадло, а потім знищувати. Однак ефект від буряка буде більш значним.

Дим, як природний фумігатор

Цьому способу налічується не одна сотня років. Суть його полягає в тому, що запах диму легко перебиває аромат плодових рослин і відлякує всіх шкідників. Щоб його реалізувати, досить на ніч в безвітряну погоду залишити тліти вугільну купу чи іншої безпечний елемент.

Світло і вода – загибель для шкідливого жука

Тяга комах до світла була помічена людьми вже давно. Сьогодні існує безліч варіацій, коли таз з водою і електролампа виступають як відмінна пастка для губителів врожаю.

Людська фантазія і винахідливість не знає кордонів, а грамотне використання задуманого дозволяє не тільки побороти ненаситного шкідника, а й зібрати багатий урожай.

- Advertisement -
- Advertisement -