Переваги оренди комерційної нерухомості

- Advertisement -




 

Ведення будь-якого бізнесу, як правило, пов’язано з необхідністю мати в розпорядженні офісні, складські, торговельні, виробничі та інші приміщення, призначені для тих чи інших потреб. Тому рано чи пізно перед кожним підприємцем виникає дилема: що вигідніше – взяти в оренду комерційну нерухомість або придбати?

Спираючись на наш тривалий досвід роботи на ринку нерухомості, ми можемо стверджувати, що, крім одного безсумнівного плюса – отримання власності в безроздільне володіння і користування, – в разі покупки, власник зіткнеться з низкою проблем.

Це, в першу чергу, істотні витрати на придбання, не порівнянні з витратами на оренду. Наступний мінус – це автоматичне прийняття на себе зобов’язань по утриманню об’єкта, його ремонту, оснащенню необхідними для ведення бізнесу комунікаціями та обладнанням. І ще один істотний недолік – прийняття на себе податкових зобов’язань власника нерухомості.

Чим вигідна оренда нерухомості?

  • На відміну від покупки, оренда комерційної нерухомості має низку незаперечних переваг. По-перше, від підприємця не потрібно великих витрат, пов’язаних з купівлею об’єкта, що особливо актуально для суб’єктів малого бізнесу.
  • По-друге, підприємництво – це сфера постійного ризику, діяльність в якій вимагає від підприємства фінансової міцності, яка може постраждати при вкладеннях в нерухоме майно.
  • При оренді підприємці позбавляються від різного роду витрат на відміну від власника. По-третє, широкий вибір пропозицій від орендодавців, значно розширює можливості територіального охоплення при мінімальних фінансових витратах.

І якщо початкове місце розташування фірми виявиться невдалим, підприємство легко і швидко зможе переорієнтуватися на іншу територію, орендувавши нерухомість в іншому районі міста. Фактично, оренда має безсумнівні і очевидні плюси для підприємств будь-якого масштабу і профілю.

Чим небезпечний самостійний пошук?

З огляду на, що багато хто з підприємців вважають за краще не купувати, а орендувати приміщення під офіси, виробництво або магазини, слід зазначити, що деякі з них роблять помилку, покладаючись тільки на свій власний досвід у виборі об’єкта нерухомості. Ліпше скористатися послугами професіоналів – вибирайте нерухомість в аренду у Харкові на нашому сайті arendakh.com, і ви отримаєте відчутну вигоду в найкоротші терміни! Якщо цікавить аренда коммерческой недвижимости, то саме на сайті arendakh.com зможете підібрати потрібні приміщення під офіс, склад або торгові площі.

Перші складнощі, які підстерігають майбутнього орендаря, виникнуть вже на етапі пошуку відповідного приміщення. Ще однією проблемою в разі, коли ви орендуєте самостійно, стане момент розробки орендного договору. Грамотно складений договір оренди є гарантією від багатьох втрат, захищає інтереси і права орендаря, позбавляє від багатьох ризиків.

Але цей, здавалося б, очевидний факт часто ігнорується майбутніми орендарями. І з часом деякі виявляють, що знайдений ними вигідний варіант комерційної нерухомості насправді вигідним не є.

Як правило, пошук приміщень, здійснюється в обмежені терміни, в які досить важко оцінити всі достоїнства і, що важливо, всі недоліки пропонованих об’єктів нерухомості. І тільки через деякий час після укладення договору, починають спливати ті чи інші проблеми, пов’язані з експлуатацією об’єкта.

Але тоді вже нічого не можна буде виправити: потрібно буде або змиритися, або витратити енну суму на поліпшення умов, або почати пошук нового варіанту. І в підсумку виявляється, що об’єкт нерухомості, орендований «навмання» просто не окупає себе.

Тонкощі пошуку.

Якщо потрібне вам приміщення не повинно відповідати будь-яким особливим вимогам, то найкращий варіант вибору – оренда комерційної нерухомості в будь-якому бізнес-центрі, який вас влаштовує за ціною, розташуванню і т.п.

Однак, якщо об’єкт нерухомості повинен володіти рядом необхідних характеристик і параметрів, то оптимальний вихід – це пошук по нашій базі даних або ж звернення в спеціалізоване агентство нерухомості.

Звичайно, пошук об’єкта за допомогою агентства відрізняється, як мінімум, двома незаперечними перевагами.

  • Перше – це гарантія безпеки клієнта і високою юридичної грамотності орендного договору, в якому будуть прописані не тільки обов’язки сторін, а й представлені інтереси і захищені права орендаря.
  • І друга перевага – це оперативність підбору найкращого варіанту нерухомості з величезного числа об’єктів, представлених в базі даних агентства.

Однак, існує певна вартість послуг агентства, яку ви повинні будете сплатити. Не забувайте, що вибір комерційної нерухомості в оренду, здійснюється в умовах складного і нестабільного ринку, де вирішальну роль відіграють досвід і постійна поінформованість про його стан на поточний момент. Вибирайте нерухомість у Харкові на нашому сайті arendakh.com, і ви отримаєте відчутну вигоду в найкоротші терміни!

Основні переваги оренди комерційної нерухомості

Будь-який бізнес, так чи інакше, пов’язаний з організацією робочого простору. Перед кожним підприємцем виникає проблема: купити або ж взяти в оренду той чи інший об’єкт комерційної нерухомості.

Якщо мова йде про невеликий населений пункт, то можливо покупка офісу стане не такою вже витратною справою, але якщо приміщення необхідно в Харкові, така покупка обійдеться у велику суму.

Крім того, переваг у покупки офісного приміщення не так вже й багато. Єдиний плюс – відсутність орендної плати, але і це не рятує від щомісячних комунальних платежів. Що стосується недоліків, то з покупкою комерційної нерухомості виникає цілий ряд проблем: облаштування комунікацій, ремонтні роботи, забезпечення приміщення всім необхідним обладнанням – все це лягає на плечі власника і вимагає чималих зусиль і фінансових вкладень. Саме тому оренда офісу, складу або торгових площ – набагато більш просте і логічне рішення.

 

- Advertisement -
- Advertisement -