Чи потрібно віддавати дитину в дитячий садок

- Advertisement -




Всі батьки в один прекрасний момент задаються питанням: чи варто віддавати свою дитину в садок, або ж доцільніше скористатися послугами няні або допомогою бабусі? Щоб відповісти на нього, слід детально проаналізувати всі «плюси» і «мінуси» дитячого садка.

Давайте почнемо з негативних аспектів. Зокрема, в групі є великий ризик того, що ваша дитина захворіє. Однак з метою профілактики можна використовувати безліч різних засобів (дотримуватися правил особистої гігієни, надягати одяг по сезону, зміцнювати імунітет, вживати овочі, фрукти і часник).

Інших тат і мам лякає те, що вихователька не зможе впоратися з цілою групою шалунішек. Однак вихователь – професійний педагог, який має великий досвід роботи саме з дитячими колективами і завжди знайде заняття для діточок. Досвідчена вихователька може зайняти кожної дитини на весь день.

Тепер слід виділити позитивні сторони дитячого садка.

По-перше, група є найбільш оптимальним середовищем для особистісного розвитку. Дитина, перебуваючи в суспільстві собі подібних, мимоволі буде ставати дорослішими.

По-друге, всі садочки мають ефективні освітні програми, створені експертами в сфері дошкільної педагогіки і з урахуванням психології дітей. Ці програми забезпечують всебічний розвиток і накопичення нових знань.

По-третє, в стінах дитячого садка діти долучаються до правильного розпорядку дня. Це стимулює їх психоемоційний і фізіологічний розвиток.

По-четверте, в дитячому садку весело, адже тут панує позитивна атмосфера, регулярно проводяться ігри, дитячі ранки та інші заходи.

Зі сказаного вище випливає, що, якщо у вас немає педагогічної освіти, то вам буде вкрай проблематично привчити дитину до розпорядку і виховати в ньому потрібні якості. Тому не варто переживати за свого малюка, просто поясніть йому, що в дитячому садку дуже добре. Пройде 1-2 місяці, і ви самі побачите позитивні зміни в поведінці свого чада.

- Advertisement -
- Advertisement -