Ламінат на дерев’яній підлозі

- Advertisement -




Як укласти ламінат на дерев’яну підлогу і чи варто це робити? Раніше вже вказувалося, що одним з важливих умов укладання ламінату є горизонтальність підстави. Перепад висоти на двох метрах підлоги не повинен перевищувати 2-3 мм.

До того ж ламінат вкрай чутливий до локальних навантажень. Саме для цих цілей під покриття укладається підкладка. Вона розподіляє навантаження, одночасно будучи ізоляційним матеріалом. При наявності горбів або западин на поверхні, рівномірного розподілу навантаження не вийде. І з часом панелі ламінату розійдуться.

Висновок: необхідно визначити рівність старого дерев’яного покриття і доцільність укладання на старі дошки. Якщо дошки ще міцні, нерівності невеликі, то існує кілька способів підготовки для укладання ламінату.

Для початку необхідно додатково закріпити старі дошки шурупами, щоб уникнути люфтів і скрипу. Адже після укладання ламінату зробити це буде проблематично. Потім поверхню вирівнюється електрорубанком (якщо нерівності досить великі) або шліфувальною машинкою (для дрібних дефектів).

Часто для вирівнювання поверхні використовують фанерні листи. Варіант підходить для «складних» випадків, коли вирівнювання механічними способами не вдається виконати. Також існують різні суміші для нанесення на дерев’яну основу. Можете дізнатися в магазині по найменуванню «нівелюються маса» або «суміш для вирівнювання дерев’яних підлог».

Звичайно, укласти ламінат на дерев’яну підлогу з нових дощок одного боку, простіше і надійніше. Але не варто забувати, що ламинатное покриття вкрай чутлива до різних деформацій. А у випадку з новими дошками, такі напевно будуть мати місце.

- Advertisement -
- Advertisement -