Чи можна встановити додатковий розширювальний бак в системі опалення з газовим котлом?

- Advertisement -




 

Розширювальний бак, встановлений в котлі, адаптований до середньої потужності системи опалення, яка може бути в деякій мірі збільшена шляхом зниження початкового тиску в повітряній частині бачка. Ступінь зміни продуктивності системи і відповідного тиску зазвичай можна знайти в інструкціях з установки котла.

Якщо фактична потужність установки набагато більше, і котел періодично працює при високих параметрах температури води, може знадобитися установка додаткового розширювального бака. Ємність додаткового бачка, що припускає температуру води до 90 ° C, може бути збільшена до 10 літрів на кожні 150 л додаткового обсягу води, що нагрівається.

Початковий тиск має бути таким же, як в котельні, але не нижче, ніж гідростатичний тиск, збільшене на 0,2 бар (0,02 МПа). Гідростатичний тиск, тобто, створюване водяним стовпом, виникає через різницю в висоті між котлом і найвищим інсталяційний елементом кожні 10 м., Така висота дає тиск 1 бар (0,1 МПа).

Найчастіше розширювальні бачки мають круглу форму і повинні встановлюватися в вертикальному положенні, коли повітряний клапан спрямований вниз.

- Advertisement -
- Advertisement -