Франк Мюллер: людина, яка удосконалювала годинники

- Advertisement -




Альянс між Франком Мюллером, винахідником знаменитих механізмів ускладнення, і Вартаном Сірмакесом, виробником футлярів Haute Horlogerie, дав початок інноваційного бренду Franck Muller в 1992 році. З тих пір годинникова майстерня створила годинник, що відображають навички її засновників, які представляють твори, блискуче поєднують традиційну годинну механіку і рішуче сучасний, сміливий дизайн.

Franck Muller зі штаб-квартирою в женевській селі Genthod зобов’язаний своєю популярністю таким моделям, як Crazy Hours, Cintrée Curvex, Vanguard, Master Square і Long Island, з їх особливо продуманими і миттєво впізнаваними формами і циферблатами. Важко, якщо не неможливо, пояснити комусь молодший, наскільки важливим був Franck Muller в годинній індустрії в кінці вісімдесятих і дев’яностих.

У 1986 році, він приголомшив ярмарок в Базелі своїм турбийоном з вільними коливаннями в годиннику власного виробництва. Навіть сьогодні, в епоху передового комп’ютерного проектування, це було б досить вражаючим елементом. У 1986 році мало хто знав, що робить турбійон. Ніхто не зробив нічого подрбного протягом десятиліть. Один тільки Audemars Piguet зміг запустити свій надтонкий автоматичний турбійон в тому ж році. Але AP була добре забезпеченою, добре зарекомендувала себе і шанованою компанією, а Franck був індивідуумом.

Але Франк був не просто годинникарем, він знав, що годинник можуть і повинні бути красивими. Свого часу як реставратор він працював над деякими предметами, які зараз складають основу Музею Патека Філіпа – колекцію портативних механічних годинників світового класу, – і він познайомився з деякими з найкрасивіших годин, коли-небудь створених серед них класичні Pateks.

Ці архівні класичні дизайни були омолоджені емалевими циферблатами з яскравими колібрі, і саме завдяки поєднанню форм, в останній раз широко використовувалися в двадцяті роки, з їх сплесками кольору, годинник Франка помітили. Він також все ще продовжував робити дуже складні годинник, які цінували колекціонери.

- Advertisement -
- Advertisement -