Знайомство за правилами: основні тенденції грамотного спілкування

- Advertisement -




Фахівці стверджують, що в цьому році знайомитися можна де завгодно – будь-яка зустріч неодмінно принесе позитивні емоції. Однак, щоб з цим не були короткочасними, слід правильно спілкуватися, використовуючи деякі рекомендації відомих психологів і тонких знавців людської натури.
Перш за все, до опонента потрібно проявити справжній інтерес. В цьому випадку неодмінно з’явиться відповідний і одночасно бажання познайомитися ближче.

Необхідно говорити співрозмовникові компліменти, проте не фальшиво і награно, а щиро і заслужено. Слід відрізняти негативну і примітивну лестощі від щирого компліменту, який доставить опонентові задоволення і спонукає на подальше спілкування.

Знайомлячись з майбутнім другом, а, може бути, чоловіком, необхідно посміхатися. Посмішка повинна бути ненатужно і щирою. Тільки така може стати чудовим зброєю позитивного заразливого і цікавого діалогу.
Для плідного спілкування необхідна наявність душевного підйому і радісного настрою. Якщо атмосфера просякнута життєрадісністю і легкістю, то спілкування неодмінно буде перспективним.

Першорядне значення має форма спілкування. У процесі бесіди співрозмовника потрібно якомога частіше називати по імені. Звук власного імені подобатися абсолютно всім, вважається, що ім’я є одним з найбільш важливих звуків будь-якої мови. Крім того, потрібно постійно виявляти до співрозмовника і його проблем інтерес.

Потрібно не тільки виявити цікавість, а й заохотити візаві за досягнення і плани. Ніколи не варто применшувати гідності візаві. Ні в якому разі не слід перебивати опонента, ігнорувати важливу для нього інформацію або жорстко висловлюватися на ту чи іншу тему.
У процесі бесіди необхідно бути гранично ввічливим, вибираючи для бесіди приємні надовго запам’ятовуються слова.

Виконуючи ті або інші правила в процесі спілкування, можна без праці зав’язувати нові знайомства, налагоджувати спілкування, налагоджувати нові контакти. Тісна довірче знайомство зазвичай стає початком міцної і тривалої дружби, довгої любові і т.д.

- Advertisement -
- Advertisement -