Як можна врятуватися від ПМС?

- Advertisement -




Ще вчора Ви відчували себе чудово, все встигали зробити, були енергійні, веселі і раділи життям. А сьогодні все валиться у Вас з рук, Ви хочете вбити свого чоловіка або, принаймні, сильно його покличуть.

Сьогодні життя здається Вам сумній і нецікавою, дратує все і вся, а на власне відображення в дзеркалі Ви навіть не хочете дивитися! А ці бездушні чоловіки ще до того ж жартують, що жінка з ПМС схожа на злу, роздратовану собаку … Всі ці неприємні відчуття повторюються з місяця в місяць і нічого з цим поробити не можна … Знайте, Ви не самотні!

ПМС або якщо говорити розгорнуто, передменструальний синдром – доля всіх без винятку жінок. Правда, у кожної проявляється він по-різному, причому кожна десята жінка в ці дні стає непрацездатною. Ви знали, що в США і Великобританії ПМС розглядається в суді як пом’якшувальну обставину навіть в таких важких злочинах як убивство (особливе вбивство своїх чоловіків)! Але не варто це брати на замітку, в нашому законодавстві нічого такого немає (не варто через це їхати в США).

Але треба пам’ятати, що ПМС з’являється не на порожньому місці. Головна причина – це зниження рівня прогестерону, який виробляється у жінок яєчниками у другій фазі менструального циклу. Привести до цього можуть:

– хронічне захворювання;
– інфекційне захворювання;
– аборт;
– сильні навантаження на роботі, як фізичні, так і розумові.

Навіть зараз не завжди можна діагностувати ПМС. Іноді у жінок виявляються симптоми, які не прочитаєш не в одному медичному підручнику. Щоб зрозуміти, що це ПМС лікарі рекомендують вести щоденник, де детально Ви повинні описувати всі симптоми, причому робити це необхідно протягом 2-3-х місяців. Це необхідно тому, що головна ознака ПМС – це циклічність: початок і припинення всіх неприємних відчуттів в певні дні циклу і діагностувати його можна тільки так.

Жінка може допомогти собі і сама.

Найперше, що Ви повинні зробити – це зрозуміти, що у Вас в певні дні виникає такий настрій, яке може заподіяти значні незручність і безліч неприємностей Вашим друзям, близьким і родичам, причому причина цього фізіологічна, вона не залежить від Вас. У цей час Ви повинні приборкати свої емоції, вони не повинні панувати над Вашим розумом!

Безпосередньо перед менструацією потрібно знизити споживання рідин і солі. В аптеках є безпечні сечогінні засоби і легкі заспокійливі препарати. Відмовтеся не кілька днів від куріння, алкоголю та кави. Все це допоможе знизити набряки.

Більше рухайтеся! Заняття фізкультурою забезпечить Ваші тканини киснем, що допоможе швидше вивести токсини.

Якщо ПМС протікає у Вас особливо сильно, потрібно їсти більше молочних продуктів, сир, кунжут і всю ту їжу, яка багата кальцієм.

Підвищуйте собі настрій! Це може бути шопінг (тільки не треба з цього робити причину зовсім непотрібних Вам покупок), відвідування кіно (театру, музею), відпочинок з подругами або коханою людиною …. Головне, висипайтеся і не працюйте понад свої можливості, доставляйте собі маленькі радості – одні словом уникайте надмірного емоційного і фізичного перенапруження.

Якщо ж навіть після дотримання всіх цих рекомендацій Ви відчуваєте дуже сильний дискомфорт (нудоту, запаморочення, непритомність) слід звернутися до лікаря. Це може бути свідченням сильних гормональних порушень.

ПМС в умовах розвитку сучасної медицини можна лікувати за допомогою гінекології, фізіотерапії, спеціальний масаж, який полегшить Ваш стан, рефлексотерапія.

- Advertisement -
- Advertisement -