Як читати чужі думки?

- Advertisement -




Коли ми про щось думаємо, то мимоволі рухати очима. Залежно від ходу думок змінюється і траєкторія погляду. Якщо співрозмовник не дивиться в очі, уникаючи зорового контакту, можна сказати, що йому байдуже це розмова.

Про занепокоєння співрозмовника скаже недовгий зоровий контакт, коли ви зустрічаєтеся очима, але на короткий час, після чого співрозмовник швидко відводить очі. Якщо ж він пильно дивиться вам в очі, не відводячи погляду, – ця розмова дуже важливий для нього і цікавий.

Опущені вниз очі можуть свідчити про сильному збентеженні або небажання продовжувати розмову. Придивіться до свого гарненько знайомому і спробуйте зрозуміти, про що він думає.

Коли людина закочує очі вгору, ймовірно, він роздратований або навіть повний презирства. Часто це свідоцтво поблажливого ставлення. Якщо намагається щось згадати, відтворити в пам’яті картинку, він мимоволі піднімає очі вгору і вправо. Якщо ж намагається щось уявити, проявивши свою фантазію, погляд його буде повернутий догори і вліво. Якщо просто вправо – намагається щось згадати. Погляд спрямований вліво – згадувати не картинку, а якийсь звук.

Погляд вниз-вправо говорить про напружену роботу думки. В цей час ваш співрозмовник веде діалог самим собою, обмірковує щось сказане йому або вирішує, що сказати у відповідь.

Погляд вниз-вліво – знак того, що людина осмислює якесь враження, думає про свої переживання з якогось приводу.

Вивчивши цю мову поглядів, ви, безсумнівно, зможете краще розуміти інших, проте прочитати його думки дослівно все одно не зможете. (Врахуйте тільки, що якщо людина лівша, то він все буде робити навпаки!).

- Advertisement -
- Advertisement -