Кишенькові гроші у вашої дитини

- Advertisement -




На тему, чи потрібно видавати дитині кишенькові гроші, ведеться багато суперечок. Але якщо ви все-таки вирішили це робити, то робіть це регулярно і в розумних межах. Це зміцнить в ньому почуття визначеності і впевненості в завтрашньому дні.

Не можна позбавляти дитину кишенькових грошей за погану поведінку, інакше це може бути витлумачено їм як зарплата за хорошу поведінку. Психологи рекомендують не заохочувати дитину грошима за виконання домашніх обов’язків, адже це частина поведінки.

Кишенькові гроші дитина може витрачати на свій розсуд. А якщо ви будете контролювати, куди він їх витрачає, то немає сенсу їх давати. Звичайно, якщо це не стосується пива або сигарет.

Батьки повинні перестати купувати своїй дитині різні дрібниці, які йому подобаються. Тепер він повинен сам себе забезпечити ними. Це допоможе йому навчитися розраховувати свої витрати і планувати покупки. Якщо йому не вистачає грошей на щось, то саме час розповісти йому про накопичення грошей. Подаруйте розуму скарбничку, зазвичай діти із задоволенням збирають гроші, це виховує в них почуття ощадливості і економії. А коли ваша дитина навчитися цінувати гроші, то можна переходити до наступного етапу – дати можливість самому їх заробити.

- Advertisement -
- Advertisement -