Необхідність вентиляції підпокрівельного простору

- Advertisement -




Дах – найважливіша складова конструкції абсолютно будь-якого будинку. Природно, такі характеристики як надійність, зручність і термін служби покрівлі залежать від грамотного пристрою покрівлі, з технічного боку питання. Небезизвестен факт: тепле повітря має більшу здатність накопичувати вологу, ніж холодний. З огляду на що відбуваються фізичних процесів, необхідно стабілізувати гігроскопічна і конденсаційне зволоження, а домогтися цього дозволить провітрювана конструкція скатного даху незалежно від її утеплення.

Ефективним способом видалення вологи, що проникає в дах, є так звана покрівельна вентиляція, яка представляє собою зазор між теплоізоляційним матеріалом і покриттям покрівлі.

Завдання покрівельної вентиляції:

  • Підтримка стабільного температурного рівня по всій поверхні даху в зимовий час;
  • Підтримка відносно низьких температур під покрівельним матеріалом в літню пору року.

Вищевказані умови дозволяють значно підвищити термін служби матеріалів.

Отже, до вибору якісних матеріалів для покрівлі слід поставитися вкрай відповідально. Однак не слід здійснювати поширену помилку, вкладаючи значну частину грошових коштів в найдорожчий покрівельний матеріал і при цьому економлячи на всьому іншому. Ненадійна конструкція – вірний шлях до швидких поломок. Як вчинити в такій ситуації, несучи мінімальні витрати? На сьогоднішній момент в країні є можливість придбати якісну черепицю високої якості за привабливою ціною.

 

- Advertisement -
- Advertisement -