Ландшафт, який не вимагає догляду

- Advertisement -




Що являє собою сад, який не вимагає догляду? Під садом, який не вимагає за собою відходу, не мається на увазі занедбаний і порослий сад. Адже доглядати потрібно за будь-яким садом. Кожна людина по – своєму розуміє сад, який не вимагає догляду: для кого – то стрижка газону є трудомісткою роботою, а хто – то дуже любить це заняття. Теж саме відноситься до поливу і до інших садовим робіт. Тому стаття буде присвячена тому, як звести до мінімуму не дуже приємні роботи.

З чого починається сад мінімального догляду? Насамперед потрібно продумати планування саду, підготувати грунт і виконати тому подібні роботи, які в майбутньому будуть сприяти красі і здоров’ю саду при малому догляді за ним.

Які рослини вибрати для саду

Для того, щоб полегшити роботу по догляду за садом, потрібно вибирати рослини, які підходять нашого клімату і не вимагають поливу. Чагарники і дерева слід вибирати не високих сортів, так ви полегшите роботу по обрізці. Важливою умовою є те, що між рослинами треба тримати відстань для того, щоб при досягненні ними дорослих розмірів не довелося їх розсаджувати. Обрізка дерев Висоту дерев потрібно знижувати, так як низькі дерева вимагають набагато меншого догляду. Але обрізати дерева потрібно ще в молодому віці.

наймані робітники

Для економії вашого часу, ви можете найняти садівників, які впораються з найбільш важкими роботами.

отрутохімікати

В даний час, на жаль, сад без використання отрутохімікатів є недовговічним. Тому створення чисто “екологічного саду” тягне за собою значне збільшення трудомісткості догляду за ним. Варто відзначити, що більше застосування хімічних засобів потрібно для декоративного саду, так як декоративні рослини швидше страждають. Полив рослин Значне полегшення по догляду за садом вам забезпечить полив. А полив з функцією таймера вирішить питання регулярності поливу в вашому саду.

мульчування

Замість того, щоб залишати землю голою, найкраще використовувати мульчування в різних композиціях. Сюди можна віднести кору або тріску, які захистять землю від зайвої рослинності і пересихання.

- Advertisement -
- Advertisement -