Сучасні тайники будинку: де зберігати свої скарби?

- Advertisement -




Багато стикається з тим, що потрібно десь вдома зберігати зарплату, видану «в конверті», коштовності улюбленої бабусі, важливі документи, що засвідчують родинні зв’язки з королівською родиною, компромат на сусіда і інші цінні і близькі серцю речі. Звичайно, не варто недооцінювати сучасних квартирних злодіїв, яким давно відомі самі витончено влаштовані тайники будинку.

Найбільш правильним рішенням буде зберігати цінності в банківському сейфі, а вдома встановити охоронну систему і надійні замки на двері. Але давайте поговоримо про деякі рішення зберігання скарбів будинку.

Найпоширеніший і традиційний підхід до вирішення питання – установка сейфа. Знову ж, будь-який сейф можна розкрити, був би час і майстерність зломщика, але цей спосіб зберігання цінностей досі залишається одним з найнадійніших. При виборі сейфа потрібно звертати увагу на його головні характеристики – клас вогнетривкості і клас взломостойкості. Чим важче сейф, тим більше шансів, що його не винесуть з будинку під пахвою.

А ось з невеликими сейфами складніше. Їх кріплення – слабке місце, тому ще на етапі ремонту варто передбачити як і куди «намертво» вмонтувати сейф. Якщо ремонт давно закінчено, а ставити величезний сейф немає ні бажання, ні місця, ні можливостей, то можна звернути свій погляд на оригінальні місця зберігання важливих речей.

тайники будинку – розетки

Які шанси, що грабіжник буде перевіряти всі розетки в будинку? Сьогодні на ринку є великий вибір схованок, замаскованих під звичайні розетки. Відкриваються вони за допомогою ключа і нічим на вигляд не відрізняються він справжніх. Важливо, щоб всі розетки в приміщенні були однакові. Тайник з розетки можна зробити і самостійно, потрібно відкрутити справжню розетку, знеструмити її і в невелике порожній простір помістити бабусині діаманти або згорток доларів. До речі, при цьому способі можна навіть зберегти працездатність розетки, але це досить небезпечно.

Меблі – Деякі виробники пропонують спеціальні меблі з вбудованими тайниками, які можна відкрити за допомогою ключа або магніту. Але коштують такі меблі чимало. Мені дуже сподобався спосіб зберігання малогабаритних цінностей в міжкімнатних дверях або дверцятах шаф хорошою товщини. Дрилем з круглою насадкою висвердлюють кілька отворів у верхній частині дверей, куди поміщаються металеві туби. Дістати такий тайник можна за допомогою магніту.

Знову ж, квартирний злодій, у якого мало часу, навряд чи буде підстрибувати або приставляти стілець, щоб оглянути верхню частину кожної двері в будинку.

Фальш-панелі до полиць, друге дно ящиків, порожнисті ніжки столів – все це можна зробити самостійно, але саме ці способи зберігання найчастіше і шукають злодії.

Плитка – Якщо у вас у ванній або на кухні є стіна з плиткою, подумайте, як зробити потайний ящик за однією з них. Бажано вище, щоб можлива різниця з сусідніми плитками не впадала в очі. В основному, відмінність буде видно на стиках (замазки). Такі схованки будинку бажано влаштовувати ще під час ремонту.

Сховати на видному місці

Спірний, але іноді дуже дієвий метод. Наприклад, заховати гроші в пластиковій банці з-під крему, гелю для душу, засоби для засмаги, що стоїть серед іншої косметики господині. Непоганий метод – ховати гроші в жіночих прокладках (в індивідуальних упаковках).

Цінності можна заховати на кухні або в холодильнику, в банках, пакетах, крупах, пляшках, в макаронах, борошні, цукрі і пельменях в морозилці. Чому б і ні?

- Advertisement -
- Advertisement -