Світло в стилі ретро

- Advertisement -




Сучасні освітлювальні системи надихають дизайнерів на екстраординарні рішення. Освітлення візуально коригує розміри приміщення, створює особливі ефекти, яких неможливо було домогтися за допомогою добре знайомих люстр, торшерів і світильників. Однак технологічні досягнення не завжди можуть замінити той м’яке світло, знайомий всім з дитинства. Якщо підійти творчо до будь-яких джерел штучного світла, вони зможуть передати дому своє затишне тепло.

Декоративна завдання приладів, що дають розсіяне світло, полягає в тому, щоб посилити освітленість і підкреслити ефект окремої частини кімнати або композиції. Настільна лампа з оригінальним абажуром, торшер або бра чудово впишуться в куточок відпочинку, де розташований невеликий диван або крісло. Деякі моделі світильників, що здаються не зовсім актуальними, здатні «полегшувати» простір відбитим світлом.

Знаходять своїх нових шанувальників і торшери, особливо затребувані моделі з мобільним кутом освітлення. Немає таких джерел світла, які можуть змагатися з магією живого вогню. Свічки і каміни виконують тільки декоративні функції, але художній ефект їх неповторний. Поєднання живого полум’я з додатковою грою світла з поверхонь, що відбивають, приносить в інтер’єр квартири витончену романтичну атмосферу.

Скляні елементи міжкімнатних перегородок, камінний екран, заломлює світло, створюють ілюзію віртуального простору. Широкий асортимент камінів дозволяє зробити вибір, доречний для інтер’єру заміського будинку або для звичайної квартири. Виготовлені з каменю, скла або нержавіючої сталі, каміни зберегли всі достоїнства традиційних осередків. Серед декоративних елементів особливе місце займають вітражі. Ними прикрашають стелі і стіни, віконні та дверні прорізи.

Світло, проходячи крізь різнокольорові скла, переливається і поширює навколо чарівне сяйво. Вибор колірного рішення при установці вітража краще довірити фахівцеві. Адже надмірно яскравий вітраж може здаватися вульгарним, а правильно підібрана колірна гамма перетворить його на витвір мистецтва.

 

- Advertisement -
- Advertisement -