Смуги – родзинка сучасного інтер’єру

- Advertisement -




Смугастий інтер’єр може асоціюватися з життям. Те чорна смуга, то біла. Але хто сказав що в інтер’єрі можуть бути присутніми лише ці кольори? В руках майстра смужка стає могутньою зброєю. З точки зору оформлення інтер’єру, смугаста поверхню – дуже сильний прийом, здатний перетворити приміщення.

Якщо в приміщенні низькі стелі, доречно використовувати вертикальні смуги на стінах. Горизонтальні ж смуги помітно “опускають” стелю. Також і на підлозі. Хороший ефект по “розширенню” вузької кімнати дає поперечна смуга, що переважає в малюнку підлогового покриття. Смужки – це досить простий спосіб додати інтер’єру індивідуальність.

Смужки активно застосовуються і в виготовленні м’яких меблів, дверей і інтер’єрних аксесуарів. Можна додати елегантність приміщенню, використавши чорно-білий колір для меблів або світильників, можна підкреслити індивідуальність інтер’єру за допомогою яскравих кольорів в смужках. Наприклад, для дитячої кімнати буде доречно використовувати соковиті кольори і відтінки для оздоблення стін.

Ще одна цікава ідея використовувати смужки – смугасті штори. Штори в вертикальну смужку ідеально впишуться в будь-який інтер’єр. Кордон між смужками може бути бляклої або, навпаки, дуже чіткою. Однотонні розетки або банти стануть прикрасою для штор в бліду смужку.

А коли візерунок на шторах збігається з візерунком на чохлах для стільців або декоративних подушках, виглядає дуже добре і стильно. Двері в смужку – це вже щось зовсім нове, але чому б і не спробувати? Сьогодні в моді прикрашати своєю житло смужками, головне, проявити трохи фантазії!

- Advertisement -
- Advertisement -