Розпис стін і стель в інтер’єрі

- Advertisement -




Кожна людина – це унікальна особистість зі своїм особливим поглядом на навколишній світ. Інтер’єр є в певному сенсі відображенням нашого внутрішнього світу, життєвих засад. Перебуваючи в оформленому зі смаком приміщенні, людина відчуває себе спокійно і комфортно, він може розслабитися, забути про всі справи, турботи і відмінно відпочити. Оздоблення стін грамотно підібраними матеріалами може до невпізнання перетворити кімнату, візуально змінити її пропорції, наприклад, витягнути або підняти стелі.

Майстерно використовуючи колір, світло, фактуру, дизайнери можуть зробити фарбування стін і наповнити приміщення неповторною енергетикою, змусити його заграти новими фарбами. Ніщо так не підкреслить вашу індивідуальність, як ексклюзивна фарбування стін і стель. Художній розпис стін значно збагачує інтер’єр, змінює його простір: візуально збільшить маленьку кімнату або зменшить ширину стін кімнати, дуже витягнутою в довжину, створить неповторний затишок вашого житла.

Настінні розписи – це образотворчі композиції та орнаменти, виконані фарбами безпосередньо на оштукатурених стінах, стелях або на полотні та інших матеріалах, закріплених на різних поверхнях архітектурних споруд. Малюнки на стінах органічно пов’язані з архітектурою, вони представляють собою суттєвий компонент синтезу мистецтв. Настінні розписи виконуються переважно засобами фрески, клейовий або воскового живопису, олійного живопису, акриловими фарбами.

У період середньовіччя настінні розписи, що розташовувалися на стінах храмів в строго канонічному порядку, як правило, композиційно відповідали архітектурним членуванням інтер’єру. Вони відрізнялися експресивними, часто напружено-драматичними, а іноді і наївно-безпосередніми линеарно-площинними композиціями. Такими розписами прикрашалися споруди романського стилю. У період же готики, розписи на стінах храмів, майже позбавлених суцільних гладких стін, вони були витіснені вітражами.

Якісно новий етап розвитку стінних розписів настав в епоху Відродження. Практично всі майстри цього періоду працювали над стінними розписами: Джотто, Мазаччо, П’єро делла Франческа, Леонардо да Вінчі, С 20 століття настає справжній розквіт стінних розписів. Жоден великий художник цього часу не пройшов повз цього виду мистецтва.

- Advertisement -
- Advertisement -