Коли доречні відкриті комунікації під стелею?

- Advertisement -




Можливо не раз, увійшовши в презентабельний офіс, торговий центр або в вишуканий ресторан, ви, піднявши голову вгору, виявляли дивне невідповідність. На тлі оригінальності або концептуальності всього інтер’єру, стелю приміщення виглядав, принаймні, дивно. Тобто стіни могли відрізнятися найсучаснішою обробкою, і навіть бути унікальною розробкою автора проекту, а ось стеля була до примітивності простий, а всі комунікації, які повинні були бути заховані за ним, були виставлені на загальний огляд!

Коли саме доречно таке оформлення стелі, і які непорушні правила потрібно дотримуватися при такому розміщенні комунікацій? Як все це зробити правильно і красиво? Почнемо з того, як зародилося це напрямок в архітектурі і чому. Адже саме вплив новітніх технологій спричинило за собою таку велику кількість комунікацій і мереж. Так званий стиль хай – тек, став підставою для відкриття усього цього розмаїття форм і деталей на очі жителів і користувачів інтер’єром в цілому. Хоча засновники цього стилю в першу чергу домагалися функціональності і широти застосування їх ідей в повсякденному житті.

Широке використання кольору срібла і металу, децентралізація приладів освітлення і загальної освітлювальної зони і винесення функціональних елементів назовні, насправді і є типовими рисами, за якими можна дізнатися цей стиль. А нонсенс, створюваний змішуванням хай – тек стилю з більш спокійними і лаконічними інтер’єрними напрямками, ефективно використовується дизайнерами вже не одне десятиліття. І, звичайно ж, такий прагматизм оформлення простору в стельової зоні, змішаний із затишними і м’якими декораторськими прийомами з оформлення стін і підлоги, меблів і текстилю, не може пройти непоміченим.

Ну і не можна обійти увагою відкриті каркаси і підстави, на яких можна закріпити всілякі типи світильників, тим самим створюючи неповторні по стилю і фундаментальності види освітлення приміщень. Саме це притягує безліч відвідувачів у вечірній час в ресторани і бари, оформлені таким чином. А офіси і зали для конференцій не зможуть залишити байдужим жодного свого відвідувача, хоч раз побував в такому просторі. Що стосується торгових і розважальних центрів, то таке оформлення стельової зони, швидше за викликано необхідністю мати постійний доступ до безлічі мереж, які служать для щоденного нормального функціонування будівлі.

Адже при виникненні аварійної ситуації, на такому об’єкті не буде можливості вести будь-які демонтажні роботи з розбирання стелі, а дія експлуатаційної служби в даному випадку має бути максимально мобільним і скоординованим. Що ж потрібно на такій стелі зробити перевагою, а що необхідно ненав’язливо приховати від очей обивателів? Перевагою звичайно ж можна зробити систему припливно – витяжної вентиляції, саме вона може стати справжньою окрасою інтер’єру в стилі хай-тек і конструктивізм.

І не важливо, чи виконана така система з нержавіючої сталі, своїм блиском підкреслює рафинированность обстановки. Або ж весь стелю, включаючи повітроводи і напрямні повітря решітки, пофарбований матовою фарбою в тон інтер’єру, така будова стелі, напевно зацікавить і зацікавить відвідувачів приміщення. А то, що ви можете виставити на загальний огляд доказ відповідності закладу всіма правилами і нормами, вже свідчить про прозорість підходу і довірі до відвідувачів або замовникам, які відвідують цей інтер’єр.

Цей факт апріорі викликає інтерес! Потім слід безліч трубопроводів, які обов’язково будуть перебувати під стелею вашого інтер’єру. Це і пожежний водопровід, кути й повороти якого можна красиво виконати і обіграти ідилію ліній. І різні мережі з теплопостачання, ізоляцію яких хоч і важко буде приховати, зате ідеально виконана робота так само може досконально поєднуватися з усім інтер’єром. Ну, і звичайно ж, бетонні монолітні конструкції, зі своєю нерівністю і неідеальної поверхні, про них не можна не згадати також.

Тут навіть не знадобитися ні фарба ні грунтовка, а ось ефект від такого стелі буде максимально масштабним і показовим, на тлі загального стилю прямоти ліній і форм. Єдина умова, яка повинна дотримуватися в подібному інтер’єрі, це достатня висота приміщення, для здійснення задуманого. Інакше всі відкриті комунікації будуть лякати відвідувачів, а їх доступна близькість навіть вселяти страхи і фобії. Намагайтеся дотримуватися в цьому випадку відповідність і пропорційність обстановки, і довіряйте таке оформлення тільки професіоналам своєї справи. І найголовніше, не бійтеся того, що на перший погляд здається абсурдним і не цікавим.

- Advertisement -
- Advertisement -