Перила. Такий простий і такий складний вибір

- Advertisement -




 

Скільки разів ми спостерігали за картиною, коли невдалі перила можуть зіпсувати найвишуканіший інтер’єр, а найпростіші і нехитрі поручні можуть додати унікальність і неординарність дому. Ситуація ще і посилюється тим фактом, що кожен виробник перил, хвалить свій товар, а питання його відповідності загальній стилістиці будинку його мало цікавлять.

Як вчинити в цьому випадку, і як зробити дійсно правильний вибір на користь перил, які були б функціональні і при цьому красиві? Почнемо з того, що вибір типу, конструкції і матеріалу перил залежить індивідуально від будівельного конструктиву сходів, ширини сходового маршу і загальної відстані між перекриттями в котеджі. Логічно і зрозуміло, так само те, що величні і громіздкі перила будуть недоречні при стандартній висоті стелі до 2,6 м, а тонкі і повітряні перила будуть візуально губитися в об’ємному і масштабному інтер’єрі, який супроводжується великою кількістю скління і відсутністю міжкімнатних перегородок.

Вражаюче, що саме дизайн перил і сходового маршу можуть покласти початок втіленню і загального спрямування в архітектурі будинку. Так що якщо питання про обробку приміщень вашого котеджу ставлять вас в глухий кут, то почніть зі сходів, тільки за допомогою справжніх професіоналів, і ви обов’язково залишитеся задоволені. З якоїсь причини сходові поручні у більшості власників будинків ассоціруются лише з масивом натурального дерева і інтер’єром в стилі класицизму, або ж зі склом і нержавіючої сталлю, в холодній обстановці хай – тек стилю.

Але ж буває безліч альтернативних рішень, які в підсумку стануть родзинкою інтер’єру холу або вітальні вашого будинку. Це і ковані перила, далекі за кольором від класичних канонів краси, і дерев’яні перила, без будь-яких надмірностей і елементів розкоші в балясинах. Якщо спокійно підійти до цього питання, то перила це все, лише елемент зручності і комфорту при спуску по сходах. І роблячи вибір на користь їх естетичного зовнішнього вигляду слід обов’язково пам’ятати про призначення перил.

Їх конструктив не повинен перешкодити пересуванню по будинку людей більш старшого віку і повинні вселяти повне відчуття безпеки, якщо в будинку є маленькі діти. А поручні, що відокремлюють другий поверх, при наявності другого світла у вас у вітальні, повинні бути до того ж не залежно від дизайну, міцно і надійно прикріплені до несучих конструкцій. Індивідуальне почуття стилю висловлюють також ті місця, де починаються і закінчуються перила.

Ця частина сходового маршу може і оптично збільшити простір, якщо її зробити компактної і нейтральної по стилю, і надати величі і глобальності кімнаті, якщо для цього є зайве місце в просторі навколо сходів. У будь-якому випадку пам’ятайте, що перила для сходів виготовляються при будівництві будинку один раз. І не залежно від кількості наступних косметичних ремонтів в заміському будинку або котеджі, саме перила є незмінним центром композиційного рішення, що задає загальний темп в мелодії інтер’єру вашого будинку.

- Advertisement -
- Advertisement -