Ширма. Простота, гідна уваги?

- Advertisement -




Може бути, ви вперше побачили її в антикварному магазині … Можливо, вам зробили такий дорогий і розкішний подарунок, привезений з Китаю … А можливо вона просто є частиною вашого інтер’єру квартири, і ця тонка стратегія по розділу приміщення на окремі простору, продумана дизайнерами … Про що йде мова? Про те, про що ви не раз мріяли, переглядаючи старі кінокартини, але ніколи не наважувалися купити … Те, що можливо, потай є мрією кожної жінки, але місце для розміщення цього предмета в міській квартирі вибрати не так вже й просто … Ширма. Звичайна ширма.

Складна конструкція на дерев’яній основі, з натягнутими сегментами з тканини. Таке класичне поняття про ширму було на зорі інтер’єрної моди, а в що ж перетворився цей аксесуар дизайну на сьогоднішній день? Які варіанти використання ширми, і як майстерно вписати її в інтер’єр, здавалося б, несумісних з ширмою приміщень? У чому найголовніший секрет цієї конструкції, і без чого не може обходиться жодна ширма, не залежно від стилю виконання? По-перше, це такий фактор як портативність і мобільність. Не важливо, з якого матеріалу зроблена ширма, дерева, металу, скла, паперу або тонкої натуральної тканини, вона в будь-якому випадку повинна бути легкою у використанні.

Другий фактор, на що варто звернути увагу-це ширма повинна бути стійка і не громіздка, не дивлячись на те, що веерообразная конструкція, не може бути важкою. Третє, ширма обов’язково повинна підходити по стилю, до інтер’єру квартири, не важливо, в якому він виконаний стилі, сучасному або старовинному, ширма – Не буде сидіти відособленим життям. Її місцезнаходження в інтер’єрі повинно бути ретельно продумано. Які ж класичні місця використання цієї нескладної конструкції? Як правило, в старовину, ширмою користувалися в спальних, або гардеробних кімнатах, відокремлюючи місце для переодягання.

Зараз теж можна використовувати ширму в інтер’єрі спальні, але це скоріше буде екзотичний елемент декору, ніж вона буде виконувати якісь функціональні обов’язки. Зустрічаються в дизайн – проектах квартир і випадки, коли ширма безпосередньо використовується для візуального відділення простору, одного від іншого. Якщо це зона робочого простору, що не спальня, то постарайтеся вибрати ширму нейтральну по стилю, щоб її зовнішній вигляд задовольняв особливостям інтер’єру по обидва боки розділеного простору.

Звідки ж узявся настільки екзотичний елемент взагалі? Батьківщиною винаходи ширми можна вважати таку численну країну як Китай, де за правилами, такий науки як фен – шуй, ширма ставилася перед входом в житлі, і її прямим призначенням було не пустити злих духів в ваш будинок. Саме звідти і взяли свій початок ширми, розписані яскравими фарбами і позолотою, ширми з дорогими елементами і цінними породами дерева. Саме в східних країнах з ширмою пов’язано багато історій і переказів, і навіть багато художніх творів написано на цю тему, коли ширма – ставала загадкової стороною непояснених явищ, в житті людей.

Саме японські та китайські ширми і на сьогодні вважаються творами мистецтва, не підвладні критиці, і якщо у вас є можливість стати володарем такого цінного екземпляра, можливо заради цієї ноти в інтер’єрі варто і всю іншу обстановку створити стильну, під стати ширмі. Ширми, використовувані на території нашої країни, часто встановлювалися в будуарі, і мали практичне призначення приховувати від чужих очей переодягатися людини.

Використання дзеркальним фрагментів в ширмах, значна висота, і масштабність споруди – пішли саме звідти. І зараз в інтер’єрі спальні буде доречний цей елемент, якщо ретельно продумати внутрішнє підсвічування. Ну і, звичайно ж, справжня вінтажна ширма, може служити не тільки самостійним арт- об’єктом інтер’єру, в нестандартному сучасному стилі, а й окремим художнім акцентом, що надає інтер’єру закінченість. Любителям утрасовременних поглядів на інтер’єр будинку, хотілося б порадити аскетичні ширми з металевою основою, позбавлені будь-яких декоративних надмірностей.

Можливо і такий контраст між комфортабельністю новітнього інтер’єру і наявністю в ньому не несе логічне навантаження ширмою, і стане саме тією родзинкою в обстановці, яку ви так давно шукали! Адже таким чином, ширма може служити яскравою деталлю, що створює інтригу в вашій оселі, а не роздумували ви про те, що можливо це якраз те, чого вам так давно хотілося.

- Advertisement -
- Advertisement -