Раковина для ванної. На що варто звернути увагу при виборі.

- Advertisement -




Напевно, продумуючи інтер’єр своєї майбутньої ванної кімнати або санвузла, ми найчастіше концентруємо всю увагу на наявності душового піддону, ванною, джакузі, а ось до раковини ставимося більш просто, не приділяючи даному питанню належної уваги. Однак зауважте, що саме за раковиною ми щодня проводимо найбільше часу в ранкові та вечірні години, і часто зручність цього сантехнічного приладу безпосередньо говорить про впорядкованості ванною або душовою в цілому.

Так як же вибрати такий простий предмет як раковина, на що варто звернути увагу, а чого бажано уникати? З чого почати вибір умивальника Почнемо з того що будь-який умивальник повинен не тільки візуально вписуватися в інтер’єр ванної кімнати, але можливо бути і концептуально яскравим акцентом, що визначає дизайн ванної. Адже ми підбираємо раковину не тільки для вмивання, часто на ній і біля неї ми влаштовуємо місце для зберігання туалетного приладдя, і обов’язково залишаємо простір ля вільного пересування перед раковиною, пам’ятайте про це!

Так само обов’язково потрібно продумати той факт, що умивальники продаються як з отворами для змішувача, так і без них, і його вибір уже тоді безпосередньо залежить від ваших особистих переваг. І, звичайно ж, комунікації під вбудований в стіну змішувач, або змішувач з термостатом, потрібно проводити зовсім іншим чином. Тому тип і вид змішувача і сифона, краще визначити спільно з вибором умивальника, щоб можна було відразу ж перевірити їх сумісність, і потім не займатися демонтажем комунікацій. Сучасні матеріали, з яких виготовляються раковини Те, в якому асортименті на сьогоднішній день представлені раковини у продажу, може збентежити навіть професіонала.

Сучасні виробники розширюють не тільки лінійку раковин за рахунок розмірів, форми, глибини і дизайну, але і за рахунок матеріалів, з яких раковини виготовлені. Якщо ще двадцять років тому при слові раковина ми думали лише про фаянсовому сантехническом виробі, то сьогодні можна побачити повністю нержавіючі, скляні і навіть мармурові раковини. Кориан і штучний мармур можливо, припадуть вам більше до смаку, так як такі вироби більш довговічні, не боятися відколів і механічних пошкоджень, а їх сантехнічна обробка спеціальним миючим засобом не представляє з себе проблему.

Мало того, раковини наприклад з кориана, вельми ударостійкі, а ось форма такого шедевра може бути вельми нетривіальна, і подібна раковина стане справжньою окрасою вашої ванної кімнати. Не дивлячись на зовнішню ефектність і креативний зовнішній вигляд, задумайтеся, перш ніж зупинити свій вибір на повністю скляною раковині. Такий прилад вимагає щоденного ретельного догляду, і може бути небезпечним, якщо у вас вдома є маленькі діти, хоча виробники виконують такий товар тільки з високоякісного ударостійкого скла, з дотриманням всіх норм безпеки.

А ось вибір вже за вами. Цікавим рішенням в сучасному інтер’єрі ванної може служити нержавіюча раковина. Це як раз той випадок, коли дизайном ванної кімнати можна освіжити консервативне рішення житлового або громадського інтер’єру. Тільки слід зважати на той факт, що на нержавійці залишаються вагомі подряпини від абразивних миючих засобів, і відноситься до догляду за такою поверхнею слід ретельніше. Ну і, звичайно ж, металева раковина має на увазі аскетичний навколишній інтер’єр, можливо в стилі хай-тек, кітч або модерн, де кожна деталь повинна бути ретельно зважена і продумана, а кожен крок погоджений з дизайнером, для загального єдності в стилі.

Також варто задуматися про шум, який можуть викликати струменя води при контакті з таким сантехнічним приладом, якщо в інтер’єрі кафе, готелю або креативного офісного простору, це буде родзинкою інтер’єру, то у власній квартирі цей факт може стати явним подразником нервової системи. Типи раковин за способом установки Тип раковини в залежності від виду її кріплення, теж повинен бути обов’язково врахований вами. Чи то це компактна раковина-консоль, для кріплення якої потрібен мінімум пристосувань, то це раковина п’єдесталом або підлозі п’єдесталом – обов’язково повинна враховуватися висота установки приладу.

Так як в деяких випадках, після монтажу комунікацій і виконання внутрішніх опоряджувальних робіт, змінити вже буде не можливо. Чи не спирайтеся на якісь стандарти, якщо ваш зріст відрізняється в більшу або меншу сторону, від загальноприйнятих норм, адже користуватися раковиною будете саме ви, і турбота про ваш комфорт і зручність лежить в основі всього дизайну ванної кімнати з самого початку.

- Advertisement -
- Advertisement -