Як зробити телевізор гармонійною частиною інтер’єру

- Advertisement -




Часом в уже готовому інтер’єрі з’являється серйозна проблема – екран телевізора, який абсолютно не сполучається з іншим декором і виглядає недоречно. Найчастіше, вирішити таке питання покликані різні методи маскування, наприклад, картина, що закриває вимкнений екран. Але сьогодні існують простіші і ефектні способи вирішення даної проблеми. Знайти будинок, в якому б не було хоча б одного телевізора, сьогодні практично не представляється можливим.

Але якщо для деяких цей електронний прилад служить лише джерелом розваг, то для людей, всерйоз замислених про дизайн інтер’єру будинку, телевізор стає ще й джерелом нових проблем. А якщо бути точніше, вимкнений телевізор, адже в такому стані він представляє собою простий чорний прямокутник, активно бликуючий і у разі не поєднується, наприклад, з класичними стилями інтер’єру. Однак там де є проблема, знайдуться і шляхи її вирішення.

Дизайнери не залишилися в стороні і стали застосовувати так звані «методи камуфляжу», які найчастіше представляють собою два варіанти: це або великі картини в рамах, які насуваються на екран або спеціальна система, яка «ховає» телевізор всередину стіни. Насправді, існують набагато більш прості і витончені способи маскування екрану. Наприклад, ви можете пофарбувати ту частину стіни, на якій розташований телевізор, в один з відтінків чорного кольору. Так, темний монітор стане частиною декоративного рішення інтер’єру, і, звичайно, буде набагато менш помітним.

Безумовно, ідеальним рішенням було б окрема кімната, спеціально виділена для відпочинку перед телевізором, але в реальності мало хто з нас може дозволити собі мати таке приміщення. Тому в будь-якому випадку потрібно врахувати ще й той аспект, наскільки гармонійно екран буде сусідити з іншими деталями. Якщо в кімнаті є камін, він майже завжди стає головним акцентом інтер’єру, і в даній ситуації грамотне розміщення телевізора особливо важливо. Погляньте, як вдало впоралися з цим завданням автори інтер’єру: поверхню каміна немов зливається з телевізійної панеллю, однак при цьому все одно залишається ключовим елементом.

Якщо велика кількість чорного кольору в інтер’єрі – не те, чого б вам хотілося, зверніть увагу на сірі відтінки. Вони працюють так само ефектно, але їх набагато легше поєднувати з іншими квітами. У цій кімнаті чорний колір не поширився на обробку каміна, однак трюк все також працює. Ще один дизайнерський трюк: помістити телевізор в тій же зоні, де розташовується камін. Це дозволяє створити єдину зону відпочинку відразу для двох цілей.

У цьому інтер’єрі стіна за каміном пофарбована в чорний колір, що ефективно приховує вимкнений екран. Зрозуміло, трюк з чорним кольором працює не тільки для телевізора, але і для будь-якого монітора, якими сьогодні в достатку наповнені наші будинки.

- Advertisement -
- Advertisement -