Розкіш малого формату

- Advertisement -




 

Свій вояж ми з колегою завершили на «Х-Туре», в якому розкіш переважала над спортивностью. Салон хизувався світлим деревом і бежевою шкірою, створюють теплий затишок, властивий англійським автомобілів. Машина була забезпечена більш скромним 2,5-літровим V6 потужністю 197 сил. Плавно працює «автомат» м’яко перетворював його силу в поступальний рух. Це найменш темпераментна модифікація моделі. На прямому шосе «Х-Туре 2.5 Automatic» здатний розвивати 224 км / ч. Для розгону до 100 км / год потрібно 8,9 секунд, докладніше в новинах.

Зсередини «Х-Туре» нагадав великі і розкішні седани «Jaguar XJ», на яких мені доводилося їздити раніше, – їх інтер’єр немов зменшили в масштабі. Знайоме виявилося навіть оформлення важеля автоматичної коробки, що пересувається в U-подібної прорізи. В черговий раз я оцінив зручність цього рішення на горбистій дорозі, де на спусках часом доводилося включати нижчі щаблі, щоб загальмувати двигуном. Завдяки прорізи незвичайної конфігурації важіль можна переміщати наосліп, не побоюючись випадкового включення заднього ходу, що було б катастрофічно для трансмісії.

За добре знайомими формами салону таївся сюрприз. У центральну консоль був імплантований величезний кольоровий дисплей. По суті, він являє собою передову систему управління вторинними функціями автомобіля. Наприклад, на екран можна викликати віртуальну клавіатуру мобільного телефону і, торкаючись пальцем монітора, набрати потрібний номер. Ця система входить в список опцій. Однак в будь-якому випадку автомобіль має досить широкою гамою стандартного устаткування.

Пам’ятається, коли кілька років тому з’явився «S-Турі», своїм незвично багатим рівнем базового оснащення він доставив чимало головного болю конкурентам. У новітньому «Х-Туре» англійці зберегли вірність цій традиції. Ось перелік обладнання, яке передбачено навіть в найпростішому варіанті:

– чотири подушки безпеки:
– рульове управління, чия жорсткість залежить від швидкості:
– кондиціонер:
– фільтр в системі вентиляції;
– обробка салону деревом;
– електроприводи передніх бокових вікон;
– електрорегулювання крісла водія по висоті.

У Росії вже приймаються замовлення на «Х-турі». Продажі почнуться влітку. Очікується, що автомобіль буде коштувати від $ 38.000. Ніколи ще автомобілі Jaguar не були настільки доступні.

- Advertisement -
- Advertisement -