Збільшення силових показників в базових вправах

- Advertisement -




 

Підвищенням силових показників займаються не тільки професійні пауерліфтера, а й люди, які тренуються на аматорському рівні, при цьому хочуть збільшити свою силу. В обох випадках виділяють три основних базових вправи, які входять в будь-яку тренувальну програму: станова тяга, присідання зі штангою і жим лежачи. Деякі люди вважають, що досягти хороших результатів можна тільки за допомогою гормональних заборонених препаратів, проте насправді значних показників можна досягти і в натуральну: наприклад, жим від грудей 200 кілограм людині вагою 95-100 кг цілком реально. У статті розповімо, як до цього прийти.

Підвищення силових показників в пауерліфтингу – це робота з мікроваги (до 80% від одного повного максимуму), яка має на увазі адаптацію м’язів, центральної нервової системи та організму в цілому до кожного нового вазі. Якщо описати коротко, кожне тренування – це стрес для організму. У повсякденному житті ми не піднімаємо протягом години-двох 7 тонн ваги – а це цілком середній сумарний тоннаж тренування. В цьому випадку стрес не має негативного сенсу: просто після таких навантажень організм як самозахист зміцнює м’язову тканину і інші тканини, щоб в «наступний» раз уникнути стресу. Таким чином з часом тіло адаптується до певної ваги, не сприймає його як тяжкість – силові показники зросли.

Щоб ефективно покращувати силові характеристики, традиційно ділять тренувальний план на чотири періоди, які найбільш результативні саме в такому порядку: м’язова витривалість, підвищення сили, вибухова міць, вихід на пік сили. Кожен з етапів характеризується різною кількістю підходів, повторень, вагами на штанзі, частотою тренувань. Детальніше можна почитати в статті за посиланням вище.

Чи потрібно купити спортивне харчування, залежить від раціону харчування, початкової фізичної підготовки і того, наскільки швидко ви хочете досягти результату. Спортпіт допомагає трохи швидше досягти мети за рахунок:

Насичення організму і м’язів зокрема поживними речовинами (протеїн, гейнер, амінокислоти);
Покращення продуктивності тренувань (креатин, предтреніровочную комплекси, кофеїн, аргінін та ін.);
Підтримки всіх систем і тканин організму (хондропротектори для суглобів і зв’язок, натуральні релаксанти для ЦНС, гепатопротектори для печінки та ін.).

- Advertisement -
- Advertisement -