Плитка як елемент стильного інтер’єру

- Advertisement -




 

Сьогодні плитка – це не просто один самих практичних матеріалів для обробки стін або підлоги. Ви можете вибирати з приголомшливого різноманіття форм, кольорів і стилів. Плитка здатна стати як основою для створення стильного інтер’єру, так і його яскравим акцентом. Всі ті, хто активно цікавиться дизайном інтер’єру або в даний момент займається облаштуванням будинку, знають чимало про декоративне різноманітності шпалер, меблів, фурнітури та іншого.

Але так чи часто ми замислюємося про те, наскільки цікавою та неординарною може бути настінна, підлогова або декоративна мозаїчна плитка? Мабуть, частіше цей елемент сприймається з утилітарною точки зору, адже він має прекрасну зносостійкість, практичний і універсальний. Давайте спробуємо поглянути на плитку по-новому, адже вона може бути такою різною і такою яскравою!

Мозаїчна плитка, що складається з круглих елементів – прекрасний вибір, як для оздоблення стін, так і для підлоги. Такий варіант підійде абсолютно будь-якого стилю інтер’єру – від класики до сучасного мінімалізму. Залежно від того, яку колірну гамму плиток ви віддасте перевагу, варіюється призначення і місце розташування такого покриття: яскраве різнобарв’я ідеальні для обробки «фартуха» в кухні, стримана гамма – для підлоги у ванній.

Плитка з ефектом «металік» додасть блиску в найнесподіваніших куточках вашого будинку, таких, наприклад, як стіни душової кімнати або робоча зона на кухні. Такий декор може працювати як в якості основи для яскравих акцентів, так і в невеликих кількостях для додання особливого шику. Варіацій «металіка» безліч! Він може відрізнятися як за кольором (золото, бронза, сталь), так і за фактурою. Є зразки, немов потерті згодом, є хромовані, зі складними переплетеннями і малюнками.

Глиняні плитки – мабуть, один з найбільш декоративних і стильних видів обробки. Вони відрізняються від всіх інших методом виготовлення, а, крім того, абсолютно екологічні і безпечні. Така плитка має безліч назв, але суть у неї одна – це завжди наявність яскравого, автентичного орнаменту, настільки характерного для південних країн. Марокканська плитка наділяє природну красу в геометричні форми, її малюнок заснований на симетричному повторенні малюнка, що в кінцевому підсумку утворює неймовірно гарний візерунок.

Традиційні марокканські візерунки, як правило, наповнені кольором, яскравими і світлими фарбами, однак, бувають і зразки з невиразним або навіть похмурим малюнком, але і на них знаходяться цінителі. У будь-якому випадку, такий акцент в інтер’єрі точно зробить ваш будинок особливим. Мозаїка – спосіб прикраси житла, відомий і улюблений ще з античних часів, ще й досі не втратив своєї актуальності.

Декоративні дзеркала Wellss – відображення досконалості, детальніше на сайті wellss.com.ua

Якісна фурнітура для скла на сайті eniking.com.uaпредставлений широкий вибір продукції.

Мозаїчна плитка дає повну свободу для фантазії і самовираження, підбирайте кольори за своїм бажанням, змішуйте їх і експериментуйте! Існує два способи укладання мозаїки. Основний передбачає викладання частинок плитки прямо на стіну, на яку заздалегідь нанесений клейкий склад. Інший полягає в тому, що малюнок спочатку готується і викладається на спеціальну сітку, яка потім прикріплюється до стіни. Ви можете вибрати готовий малюнок в магазині або створити індивідуальний, на свій смак.

- Advertisement -
- Advertisement -