Якщо потрібно купити дрова для власного будинку або ж розпалювання каміна

- Advertisement -




 

Якщо у вас в будинку або на дачі є камін, звичайно ж, всі прекрасно розуміють, що він може зрадити затишності і комфорту його господарям. Адже приємно буде прийти з роботи і посидіти ввечері, подивитися на те як горить вогонь, випити чашечку гарячого чаю, кави або чогось міцнішого.

Вогонь завжди нас заворожує, і звичайно ж, щоб ваш камін горів добре, віддавав необхідну тепловіддачу дуже важливо підібрати гарні і якісні, а також сухі дрова. У даній статті ми б хотіли більш детально поговорити про те, де купити дрова, а також які вибрати.

При виборі дров для каміна дуже важливо враховувати деякі параметри: звичайно ж, в першу чергу це неважливо, все зрозуміло, що сирі дрова НЕ будуть горіти, ви просто не зможете навіть їх спалити, вони почнуть випаровувати вологу і вогню практично не буде.

Найкраще вибирати дрова, які містять в собі 15-20% вологості, це означає що їх добре просушити. Особливу увагу також варто приділити тому, де зберігаються дрова вони не повинні лежати на землі найкраще використовувати спеціальні піддони або бетонні плити, розмір деревини повинен бути приблизно однієї довжини, тоді ви зможете отримати якомога більше тепла і при цьому їх буде легко складати один на друга.

Звичайно ж, зараз можна використовувати будь-яку породу дерева, купуйте березові, хвойне або фруктові дрова все залежить від ваших уподобань. Але пам’ятайте, що не використовуйте в топці для каміна залишки меблів або чогось подібного вони можуть бути токсичні при горінні і виділяти шкідливі хімікати для вашого організму.

Тому якщо вам потрібні дрова щоб не просто використовувати для розпалювання каміна, мангали, а й для опалення власного будинку використовуючи їх для твердопаливного котла, то бажано звертатися в компанії, які готові вам надати можливість закупити певну кількість дров.

Найкращими і швидко палаючими дровами є бук, клен, бязь, біла акація, дуб і багато інших, але найбільше цінується деревина з дуба.

- Advertisement -
- Advertisement -