Переваги та недоліки глянцевих кухонь

- Advertisement -




Покупці, які володіють розвиненим художнім смаком і відчуттям стилю, віддають перевагу сучасним глянцевим кухням. Це вишукані гарнітури, здатні гармонійно вписуватися в різні інтер’єри. Вони можуть виконуватися в білому, чорному, коричневому кольорах, а можуть бути яскраво-червоними, салатовим, фіолетовими. Асортимент моделей, представлених на сучасному ринку, настільки широкий, що здатний задовольнити запити найвибагливішого естета.

Переваги та недоліки глянцевих кухонь

Дзеркальний блиск фасадів робить меблі, представлену в цій категорії, красивою і оригінальною. Багато домовласників віддають перевагу глянсовим кухням, оцінюючи по достоїнству такі їх переваги:

Здатність візуально розширювати простір. Гарнітури мають дзеркальним ефектом, що дозволяє їм змінювати геометрію кухонних приміщень. При цьому стіни наче розсуваються, а стелі – стають вище.
Здатність відбивати світло. Кухонні гарнітури із дзеркальною поверхнею ідеально підходять для приміщень, вікна яких виходять на тіньову сторону.
Стійкість до механічних пошкоджень і стирання. Покриття, використовувані для декорування глянцевих кухонь, відрізняються високою міцністю і довговічністю.
Стійкість до впливу УФ-променів. Такі меблі не вигорає, завдяки чому виглядає естетично і сучасно протягом довгого часу.
Простота догляду. Плями жиру і інші забруднення легко видаляються з гладких поверхонь шаф і тумб.
Завдяки всім перерахованим перевагам, сучасні глянцеві кухні користуються високим попитом на ринку. Однак, якщо ви збираєтеся купити такі меблі, то повинні знати також про її недоліки. До них відносяться:

Необхідність регулярно протирати фасади, на яких добре помітні сліди пальців, плями і патьоки.
Неможливість використання для догляду за меблями миючих засобів, що мають абразивний ефект або містять агресивні компоненти.
«Дзеркальні» гарнітури вимагають особливого ставлення. Щоб зберегти їх сучасний і привабливий зовнішній вигляд, регулярно протирайте такі меблі м’якою ганчіркою. Не залишайте неї високих температур, хімічних засобів, а також сильних пошкоджень.

Матеріали виготовлення сучасних глянцевих кухонь

Найчастіше в процесі виробництва «дзеркальних» гарнітурів використовується міцний МДФ з ПВХ покриттям. Дані матеріали дозволяють втілювати в життя сучасні дизайнерські ідеї. Крім того, для виготовлення конструкцій можуть застосовуватися меблеві плити, декоруємі пластиком. Це найбільш практичний варіант, що вимагає мінімального догляду. А найдорожчими є глянцеві кухні, поверхня яких покривається тонким шаром загартованого скла. Вони відрізняються міцністю, надійністю і дуже привабливо виглядають.

- Advertisement -
- Advertisement -