Зліпок вуха – покроковий алгоритм і вибір отопластичних матеріалів

- Advertisement -

Інструкція, як зробити зліпок слухового каналу. Розповідаємо, як отримати точний зліпок, які отопластичні матеріали використовувати, і де купити.

Що таке отопластичні матеріали і де вони застосовуються?

Синтетичні матеріали на основі акрилу і силікону (отопластичні матеріали), які самозастигають під впливом денного світла, широко використовуються при виготовленні вушних вкладишів для людей, які страждають поганим слухом, виготовленні шумоізоляційних вушних вкладишів і виготовленні зліпків іншого призначення. Тобто такі отопластичні матеріали користуються великим попитом серед отоларингологів і фахівців інших професій.

На сторінці сайту можна купити отопластичні матеріали тут ви можете вибрати і замовити різну отопластику для роботи лор лікарів, шнурки для берушів, ручки для виготовлення кріплень до берушів, шприц для виготовлення вушних зліпків, отоблоки для виготовлення вушних зліпків, змішувальні канюлі для виготовлення силіконових вкладишів, пістолет для картриджів з силіконом.

Вушні зліпки роблять, коли потрібно виготовити індивідуальні беруші, корпусу або вкладиші для слухових апаратів, насадки на навушники. У світі немає двох людей з однаковим будовою слухових каналів. І навіть у однієї людини праве вухо не ідентично лівому. Ось чому якщо людина хоче отримати максимально комфортний вушної аксесуар, він робить його на замовлення. Давайте розберемося, як роблять зліпок, і які матеріали для нього використовують.

Вушний зліпок – справа тонка. Важливий кожен міліметр, кожна звивина. Дізнайтеся, як зробити його з максимальною точністю, і які матеріали в цьому допоможуть! Перед тим, як робити зліпок, фахівець оглядає слухові проходи клієнта. Стежить, щоб там не було грудочок сірки, пробок, частинок пилу бруду. При необхідності робиться промивання вуха.

Далі алгоритм такий:

  • У вухо вставляють спеціальний обмежувач. Це потрібно для того, щоб зліпочна маса не приклеїлася до барабанної перетинки, а сам зліпок потім було легше дістати.
  • Зі спеціального пістолета в слуховий канал видавлюють зліпочний матеріал. Маса повинна рівномірно його заповнити.
  • Чекають затвердіння – це займає 3-7 хвилин.

Отриманий зліпок виймають з вуха і відправляють в отопластичну лабораторію. При знятті вушного зліпка важливо використовувати якісні отопластичні матеріали. Якщо взяти другосортний склад, він заповнить слуховий прохід нерівномірно – залишаться просвіти, тріщинки, пори. Через це зліпок буде неточним, і по ньому зроблять некомфортні в носінні беруші.

Покази для пластики вух.

Приводами для звернення до пластичного хірурга можуть бути:

  • лопухість – більш ніж бажана відстовбурченість вух;
  • надто великі вуха;
  • асиметричність між вушними раковинами;
  • деформації – вроджені або набуті;
  • штучна зміна мочки – після пірсингу або встановлення тунелів, після травми;
  • відсутність вуха: часткове чи повне.

Іноді застосовуються комбіновані методи отопластики – наприклад, зменшення вушних раковин і зміна їх положення щодо голови.

Способи виконання отопластики.

Залежно від анатомічних особливостей людини, підбирається найбільш вдалий спосіб проведення операції. Попередньо наші лікарі розмовляють із пацієнтом для того, щоб визначити його очікування від отопластики.

При лопухості видаляється частина шкіри за вухом, після чого хрящова тканина складається. За рахунок цього вухо притискається до голови і набуває більш природного становища.

Більшість інших операцій також прості. Виняток — формування вушної раковини за її повному чи частковому відсутності. Тоді потрібна ретельніша робота хірурга. Наші лікарі неодноразово працювали над відновленням вушної раковини та завжди з найкращими результатами.

Оскільки більшість видів отопластики проводиться швидко, з незначними втручаннями, вже за кілька днів можна вести звичний спосіб життя. А після грамотної роботи наших хірургів у вас не залишиться жодних слідів, що нагадують операцію.

Реабілітаційний період.

Після отопластики період реабілітації дуже нетривалий. Повне загоєння швів відбувається через 10-14 днів. Однак якщо у вас довге волосся, повернутись до звичного способу життя можна вже через 2-3 дні. Волосся приховає поки що помітні шви – їх видно аж до повного розсмоктування шовного матеріалу.

У перші 2-3 доби необхідно носити спеціальну пов’язку, яка фіксує вухо. Після цього протягом місяця вона надягається лише на час сну.

Больові відчуття можуть бути присутніми в перші тижні, але вони швидко усуваються легкими знеболюючими препаратами.

При дотриманні рекомендацій лікаря через 2-3 тижні після операції у вас не залишиться жодних нагадувань про неї. Внаслідок грамотної роботи наших хірургів не залишається жодних рубців навіть після серйозних операцій з відновлення вушних раковин.

- Advertisement -
- Advertisement -