Чорний колір в інтер’єрі спальні-приклади

- Advertisement -




Знайти інформацію про те, як облаштувати спальню в будь-якому кольорі веселки не складе труднощів, проте є один колір, який не настільки популярний саме в сфері дизайну інтер’єру, і ми вважаємо, що незаслужено. Йдеться про чорному. Колір драми, колір стилю, такий універсальний, але при цьому не схожий ні на що. Багато хто прагне уникати великої кількості чорного кольору в інтер’єрі тому високий ризик отримати в результаті не затишну кімнату, а похмуру «печеру».

Але це не зовсім так, потрібно лише строго дозувати темний відтінок, не боятися експериментів, а хто сумнівається і зовсім почати з аксесуарів. Погляньте на вісім чудових прикладів інтер’єру спальні з використанням чорного кольору. Чорна стіна біля ліжка виглядає яскраво і є ключовим акцентом інтер’єру. Якщо у вас є улюблена картина, постер або інший арт-об’єкт, темний колір стане ідеальним фоном для нього. Тут важливо лише щоб цей предмет був контрастного чорного кольору, інакше він просто загубиться на тлі стіни.

Погляньте, як ефектно виглядають декоративні білі куби на тлі чорної стіни. Чорний колір не такий простий і зовсім не так нудний, як про нього прийнято думати, він здатний створювати самі помітні контрасти і акценти. У цій спальні монохром розбавлений теплим відтінком деревини, що робить інтер’єр більш розслабленим і спокійним в цілому. Мабуть, годі придумати більш вигідного фону для чорно-білих фотографій, ніж глибокий чорний колір. Це супер простий спосіб додати вашій спальні елегантності. Спробуйте пограти до фактурами і текстурами, чорний колір при подібних експериментах лише виграє-он завжди розкривається по-новому.

Наприклад, відмінною ідеєю для спальні можуть стати шпалери зі складною фактурою, в такому випадку можна навіть заощадити на декоративному узголів’я для ліжка. Якщо глухий чорний все ж здається вам надмірно драматичним, зверніть увагу на те, як чудово обіграний темний тон в інтер’єрі цієї спальні. Стіна, біля якої стоїть ліжко, декорована дерев’яними брусками, пофарбованими в чорний колір. Текстура дерева трохи пом’якшує колір і додає незвичайне звучання.

Для створення затишної спальної зони, розгляньте варіант створення невеликого навісу, який починається біля ліжка і йде на стелю. Цей прийом підкреслює спальне простір, робить його більш затишним, а чорний колір допоможе візуально знизити цю ділянку, додатково підсиливши ефект. Ви також можете використовувати чорний колір в обробці підлоги або вибрати меблі темного відтінку. Однак подумати варто дуже серйозно, ви повинні бути точно впевнені, що вам подобається колір, адже поміняти підлогове покриття або дорогі меблі не так просто, як шпалери.

Інтер’єр цієї спальні є відмінним прикладом правильного балансу чорного і білого, а велика кількість природного освітлення робить кімнату ще більш затишною. Якщо ви все ще сумніваєтеся, що чорний вам підійде, почніть з невеликої ділянки приміщення, наприклад, пофарбуйте одну стіну. Велика кількість білого кольору на всіх інших стінах не дасть чорному виглядати похмуро і давяще, але все ж такий інтер’єр вже куди цікавіше. Залишилося додати яскравий колір, такий, як цей соковитий оранжевий, і стильний інтер’єр в сучасному стилі готовий!

- Advertisement -
- Advertisement -