Найважливіший етап позбавлення від залежності – це відмова від наркотиків і навчання контролю

- Advertisement -

Перш ніж ми почнемо боротися із залежністю, ми повинні привести своє тіло в стан бойової готовності. Ця мета досягається за рахунок очищення від токсинів – завдяки спеціальній детоксикації організм позбавляється від шкідливих продуктів обміну речовин, пов’язаних із зухвалим звикання речовиною, і в той же час отримує частину вітамінів, мінералів і електролітів для боротьби зі своїми слабкостями. Часто така детоксикація також дозволяє звести до мінімуму наслідки абстинентного синдрому, полегшуючи його проходження, і людина, яка проходить лікування, не втомлюється так сильно.

Етап 4 – Приєднуйтеся до процес відмови від речовини, що викликає звикання.

Найважливіший етап позбавлення від залежності – це відмова від наркотиків і навчання контролю над собою. Це не процес, у якого є однозначний кінець – ми повинні бути обережні до кінця свого життя, щоб не дотягнутися до наркотику, який нас втягнув. Однак, якщо нам вдасться досягти такої залізної сили волі, ми зможемо жити нормально – і, перш за все, здоровими – протягом багатьох років, і залежність не знищить нас ні дня і не вплине на будь-які інші рішення, які ми приймаємо в нашому житті.

Етап 5 – не бійтеся вдаватися до допомоги сім’ї та психолога.

Позбутися від наркотичної або алкогольної залежності дуже складно, і навіть ще важче, коли нам не допомагають. Тому дуже важливо, щоб людина, який лікував себе, користувався підтримкою сім’ї, а якщо це неможливо – відвідував заняття з професійним психологом. Хоча нам це може здатися дурним або непотрібним, психологічна підтримка є величезною підмогою в подоланні труднощів такого масштабу, і нам буде легше, якщо ми скористаємося цією можливістю.

- Advertisement -
- Advertisement -