Квартири на вторинному ринку досить популярні в нашій країні.

- Advertisement -

Квартири на вторинному ринку досить популярні в нашій країні.

На що звертати увагу при покупці такої квартири, яка процедура покупки і до яких додаткових витрат потрібно готуватися? Ось кілька порад.

Вибір старих квартир виправданий їх вдалим розташуванням, адже вони зазвичай розташовуються в місцях, де нічого нового не будується, а інфраструктура добре розвинена. Такі квартири також доступні до покупки швидше – вам не потрібно чекати закінчення будівництва. Іноді можна пропустити етап ремонту і меблювання, так як є квартири в дуже хорошому стані і вже мебльовані.

Вторинний ринок також пропонує більше можливостей для переговорів за цінами. Однак, коли ми плануємо купити квартиру б / у, ми повинні ретельно все продумати, щоб зробити правильний вибір і уникнути проблем.

1. Яку квартиру вибрати?

Як і у випадку з покупкою квартири на первинному ринку, ви повинні спочатку визначитися, яку квартиру ви можете собі дозволити і де вона повинна бути (розташування, тип будинку).

Якщо у нас немає коштів для повного фінансування покупки і нам потрібно подати заявку на іпотеку, потрібно перевірка кредитоспроможності. Тоді ми дізнаємося, в якому ціновому діапазоні ми можемо шукати квартиру і в якій мірі ми можемо узгодити фінансові обмеження з нашими очікуваннями і потребами. Звернемо увагу на додаткові витрати, які в разі вторинного ринку вище, ніж в разі покупки квартири у забудовника.

Необхідно продумати, в якому будинку повинна розташовуватися цікавить нас квартира. На вторинному ринку у нас зазвичай є вибір багатоквартирних будинків (довоєнних або післявоєнних) або багатоквартирних будинків, побудованих за більш старими технологіями (зі збірних панелей), або новіших, віком кілька або декількох років. Іншими важливими критеріями вибору є місце розташування і операційні збори.

Багатоквартирний будинок

Одним з переваг багатоквартирних будинків є їх вдале розташування – в самому центрі або в районах старого міста, поруч з найважливішими установами та визначними пам’ятками міста, де новобудови зазвичай не зводять.

Ще одна перевага – простір і, як правило, багато місця. У багатоквартирних будинках високі інтер’єри пропонують великі можливості облаштування. Іноді в них можна зустріти унікальні деталі – різьблення, ліпнину, декоративну плитку або дерев’яний паркет. Вікна великі і пропускають багато світла. Стіни зазвичай товсті і звукоізольовані.

Зворотною стороною є необхідність значних фінансових витрат, оскільки квартирами в багатоквартирних будинках іноді нехтують. Можна знайти вигідні пропозиції, але іноді вартість ремонту майже дорівнює вартості квартири. Однак якщо ми інвестуємо в ремонт, це може значно збільшити вартість приміщення.

Багато вторинні квартири доступні в панельних будинках. У цій технології багато недоліків – діряві плити, погана тепло- і звукоізоляція, тонкі стіни, іноді невеликі квадратні метри і застаріла електроустановка. У старих мікрорайонах також мало паркувальних місць, так як раніше було менше машин. Однак в останні роки деякі з цих недоліків були усунуті. Будинки утеплені і модернізовані, замінено їх обладнання та оновлені загальні частини.

До переваг збірних житлових комплексів можна віднести вигідне місце розташування, хороший доступ до інфраструктури, а іноді і кращу планування, ніж в разі новобудов. Крім того, варто відзначити, що великопанельні будинки відрізняються якістю і виконанням. Об’єкти, побудовані в 1960-х – початку 1970-х років в закритих системах, мають недоліки, пов’язані з конструкцією (протікання, низька теплоізоляція, відсутність можливості перепланування квартир). З іншого боку, квартири в будинках, побудованих пізніше, в відкритих системах, зазвичай більш різноманітні за розміром і пропонують більше можливостей для внесення змін, а їх стіни більш герметичні.

Новітні технології

Цей термін поширюється на будівлі, побудовані за останні тридцять років, з моменту відмови від великопанельного будівництва. Так що це можуть бути як квартали 90-х років, так і багатоквартирні будинки віком кілька років.

Такі приміщення зазвичай позбавлені недоліків старих квартир. Вони забезпечують кращу тепло- і звукоізоляцію. Якщо нам пощастить, ми зможемо купити недавно обставлену квартиру, в яку ви можете відразу ж заселитися без ремонту.

Недоліки нового вторинного житла аналогічні недоліків житла забудовника. Розташування могло бути і гірше, наприклад, на околиці міста. Побудовані в останні роки житлові комплекси також можуть бути погано сплановані через економію місця. Однак, як ми згадували вище, концепція нових технологій широка, тому все залежить від конкретних інвестицій.

 

- Advertisement -
- Advertisement -