Як підібрати саморізи для покрівлі

- Advertisement -




 

В першу чергу саморізи підбираються за типом матеріалу, в який будуть врізатися, дерево або сталь. Щоб купити дійсно якісні метизи для монтажу покрівлі, обов’язково звертайте увагу на те, як промарковані елементи кріплення. Врахуйте, що тільки заводське маркування виробника гарантує, що дані елементи відповідають чинним вимогам на даний кріплення, є оригінальними заводськими виробами.

Маркування покрівельних саморізів

Сьогодні на українському ринку дані вироби поставляються багатьма виробниками та операторами. Найбільш відомими торговими марками, що спеціалізуються на випуску цієї продукції, вважаються шведський GUNNEBO, польські Wkret-met та Info-GLOBAL, тайванський OMAX. Можна також підібрати непогані кріплення китайського або тайванського виробництва, продукція цих азіатських країн давно вже перестала бути дешевою, а якість змушує нервувати багатьох європейських виробників.

Що врахувати в процесі вибору покрівельних саморізів

Гумові шайби повинні обов’язково бути присутніми на саморізах покрівельного типу. Відсутність такої шайби буде приводити до постійного затікання вологи в місцях закручування кріплення. А це може призвести до утворення іржі, як на покрівельному покритті, так і безпосередньо на стрижні кріплення.

Важливо стежити за тим, щоб шайба з гумовою прокладкою була цілісною. Гума не повинна відділятися, розтріскуватися і т.д. Відшарування прокладки призведе до її швидкого руйнування.

Фарба на голівці шурупа також повинна характеризуватися високою якістю. Для перевірки можна просто спробувати здавити її звичайними плоскогубцями, фарба не повинна тріскатися. Відшарування фарби – ознака того, що кріпильний елемент недостатньо якісний і швидше за все пошкоджено цинкове покриття під фарбою.

Високоякісні кровельные саморезы можуть виготовлятися з:

стандартної вуглецевої сталі, з додатковим покриттям, що захищає метал від корозії;

міцної нержавіючої сталі.

При виборі саморізів для монтажу покрівлі обов’язково враховуйте:

  • який тип кроквяної системи використаний в будівництві конструкції;
  • який матеріал буде накривати покрівлю;
  • якість кріпильних елементів.

Основні види покрівельних саморізів і їх особливості

Саморізи покрівельні по металу

Покрівельний по металу метиз по DIN 7504 виконання K (шестигранна головка 8 мм) укомплектований шайбою EPDM.

Дані елементи кріплення виготовляються найчастіше з вуглецевої сталі, оснащуються шестигранною головкою, мають цинкове антикорозійне покриття. Особливістю даного кріплення є те, що свердло на кінці має діаметр рівний діаметру основи різьблення на стрижні.

Шайби і прокладки під саморізи даного типу йдуть в комплекті з елементами. Наявність закінчення у вигляді свердла на кріпленні дозволяє здійснювати їх монтаж без додаткового просвердлювання отворів в покритті.

Саморізи по металу призначені для наскрізного кріплення. Застосовуються при монтажі металочерепиці, покрівельного заліза, профнастилу та ін., Дозволяють забезпечити максимальну надійність і герметизацію отриманим сполукам.

Саморізи покрівельні по дереву

Дані види кріпильних елементів можуть бути виготовлені з вуглецевої сталі (з додатковою оцинковкою) або нержавіючої сталі підвищеної міцності. На кінці вироби є зменшене свердло. Головка його – шестигранна. За допомогою такого кріплення можна здійснювати монтаж покрівельного матеріалу до дерев’яного каркасу методом наскрізного монтажу. Тонке свердло дозволяє кріплення легко проникати в поверхню деревини, надійно утримуватися в ній протягом довгих років.

- Advertisement -
- Advertisement -