Головні психологічні проблеми сімейних пар

- Advertisement -




 

Виявляється, що в деяких випадках обопільна любов це не завжди гарантія того, що люди будуть жити в мирі та злагоді. У багатьох сучасних сім’ях виникають конфлікти, тому як двоє не можуть зрозуміти один одного.

Сьогодні затребувана психологічна консультація пар, яка допомагає людям розібратися в своїх відносини. Мало кому подобатися, коли ним маніпулюють, обманюють, принижують і т.д. Тому психолог навчить сімейну пару, як потрібно правильно поводитися і розуміти один одного.

Головні психологічні проблеми в сім’ї

Однією з перших проблем є хамство і «зоряна хвороба». Наприклад, один з пари зміг досягти певної вершини і це запаморочила йому голову. Він починає хвалитися, грубіянити і вести себе гордовито, провокуючи цим конфлікти в родині.
Також може траплятися, коли один із сімейної пари постійно наказує, загрожує, критикує.

На перших порах це буде викликати образу, але з часом обов’язково трапиться найсильніший затяжний конфлікт. Будь-які категоричні оцінки, нав’язування своїх поглядів, нагадування про неприємний, повчання обов’язково викличуть не узгоджені.

Нестерпним часто стає порушення етики, невихованість, відсутність ввічливості і уваги до партнера. Спочатку друга половина (жертва) сподівається, що з часом все налагодиться, але через деякий час це призводить лише до конфліктів.
Особливо конфлікти розпалюються, коли один не хоче чути іншого, ігнорує свої обов’язки, перебиваючи співрозмовника. Якщо вчасно не звернутися до психолога, справа може дійти навіть до розлучення.

Психологи кажуть, що в 55% випадків один з пари намагається жити за сценарієм своїх батьків. Якщо в батьківській родині конфлікти, обмани, сварки, крики, бійки, знущання, хамство були «нормою», то дитина, коли підросте буде так само поводитися в своїй родині. Тому так часто буває, поки люди зустрічаються, у них ідилія, а після шлюбу одного з партнерів чекає неприємний сюрприз.

- Advertisement -
- Advertisement -