Як вибрати електрокотел на 220В?

- Advertisement -




 

Електро котел опалення 220в все більш популярний завдяки зручності експлуатації, безпеки, відсутності шкідливих відходів, компактності, безшумності. Він коштує дешевше, ніж газовий або твердопаливний такої ж потужності. Для його установки не треба отримувати дозволи, монтувати допоміжні системи (наприклад, димохід), заливати фундамент.

Щоб визначитися з конкретною моделлю, треба розуміти, які електрокотли бувають, і на що треба звернути увагу.

Принцип дії

Електроенергія нагріває ТЕН, вбудований в ємність з водою. Гаряча вода по трубах надходить в систему опалення. Циркуляція гарячої води (теплоносія) в радіаторах і трубах опалювальної системи забезпечує обігрів приміщення. Рух води відбувається самопливом або під впливом циркуляційного насоса. В сучасні котли обов’язково вбудований блок управління, який забезпечує їх безвідмовну роботу. Він контролює регулятор температури теплоносія, роботу циркуляційного насоса, відключає пристрій в критичній ситуації.

розрахунок потужності

Вибравши невиправдано потужний котел, споживач переплачує на основної покупки. Замалою потужності може не вистачити для створення комфортної температури в приміщенні взимку. Спеціальна література пропонує декілька методів розрахунку. На побутовому рівні досить опалювальну площу в кв. м поділити на 10. Це буде потужність в кВт, необхідна для обігріву цього приміщення. Для мережі 220 В максимальна потужність може бути 12 кВт.
вибір конструкції

Сучасна промисловість пропонує споживачу котли наступних конструкцій:

одноконтурні;
двоконтурні.

Двоконтурні котли мають додатковий контур забезпечення гарячою водою для господарських потреб. Електричні котли з двома контурами коштують дорожче.

За розміщення опалювальні прилади діляться:
підлогові;
настінні.

Щоб правильно вибрати електричний котел 220 В, треба проаналізувати всі потреби сім’ї, продумати який опалювальний прилад буде їх максимально задовольняти. Ціна його зазвичай залежить від потужності, складності конструкції, виробника, функціоналу блоку управління.

- Advertisement -
- Advertisement -