Як вибрати туристичний рюкзак

- Advertisement -




 

Перш ніж приступити до розгляду різних моделей, дайте відповідь на питання, для чого саме ви хочете купити туристичний рюкзак. Важливо щоб він був максимально адаптований до умов, в яких він буде використовуватися, щоб служити вам довгі роки.

Якщо ви плануєте відправлятися в похід на кілька днів найбільш важливими є велика місткість і зручна система перенесення. Для прогулянок по місту досить компактного легкого рюкзака. А якщо ви півжиття витрачаєте на подорож – зверніть особливу увагу на міцність використовуваних матеріалів. Не приймайте рішення поспішно, орієнтуючись тільки на думку друзів або виробника етикетки. Те, що добре працює з вашим другом, не обов’язково буде кращим вибором для вас. Так як же вибрати рюкзак?

Місткість і конструкція

Тепер интернет-магазин для туристов пропонує туристичні рюкзаки різних моделей, які бувають абсолютно різної місткості, тому при здійсненні покупок уважно дивіться на модель, яка викликає у вас інтерес. Деякі виробники вимірюють його менш точно, ніж інші, звідси і невеликі відмінності між різними моделями з одним і тим же заявленим обсягом. Також варто перевірити, чи враховується зазначена ємність для всіх кишень – іноді, коли вони знімні, це неочевидно.

Тим не менш, ви не можете зосередитися виключно на те, скільки речей поміститься всередині. Конструкція рюкзака не менш важлива і залежить, головним чином, від зручності використання, тому, на це варто звернути увагу.

Найчастіше рюкзак складається з таких елементів, як:

  • Основна камера – найбільша, звичайно завантажується зверху, закінчується клапаном, закритим на блискавку; часто має додатковий маленький кишеню всередині.
  • Горловина – подовження основного відсіку, яке можна використовувати для збільшення місткості рюкзака
  • Клапан – закриває рюкзак; добре, якщо він має регульовану висоту, яка може бути пристосована до упакованого рюкзака; нагорі часто є кишеню і гумки для кріплення легкого багажу
  • Нижня камера – часто зустрічається у великих рюкзаках, має окремий доступ, зазвичай відокремлений шматком матеріалу з замком, тому при необхідності його можна підключити до основної камері; ідеальне місце для спального мішка, одягу або брудному взутті
  • Бічні кишені – в основному сітчасті або розсувні; гарне місце для речей, щоб отримати доступ легко і швидко
  • Ремені з пряжками і направляючими для регулювання і носіння спорядження поза рюкзака
  • Додаткові кишені – всілякі кишені меншого і більшого розміру, розташовані в різних місцях (на стегнах ремені, на передній частині рюкзака, на нижньому боці, всередині, під клапаном і т. д.)

На ринку також є жіночі рюкзаки, до яких багато хто скептично ставляться як до чергового маркетинговому ходу. Це зовсім не так, тому що вони набагато краще підходять для жіночої анатомії, ніж рюкзаки унісекс і жінки з тендітною статурою помічають істотну різницю.

- Advertisement -
- Advertisement -