Як стати інструктором з фітнесу та що для цього потрібно

- Advertisement -




 

Не кожен клієнт тренажерного залу розуміє, хто такий інструктор з фітнесу, який повинен володіти величезним багажем знань і умінь в області дієтології, фізіології, анатом і біомеханіки. Кваліфікований інструктор з фітнесу тут повинен мати медичну освіту і сертифікат про закінчення курсів по одному з напрямків фітнесу. Це може бути функціональна тренування, степ-аеробіка, бест-фіт та інше.

Які завдання виконує фітнес-тренер?

Це фахівець, який повинен добре розбиратися в анатомії людини і знати всі групи м’язів. Також він повинен володіти теоретичної і практичної базою фітнесу. Тренування клієнтів мають на увазі під собою набагато більше, ніж виконання комплексу вправ на різні групи м’язів.Досвідчений тренер з фітнесу повинен:

  • перед початком занять дізнатися про стан здоров’я свого підопічного;
  • при необхідності направити клієнта на додаткове обстеження;
    враховуючи спосіб життя, раціон харчування і індивідуальні особливості клієнта, розробити для нього максимально відповідну програму тренувань;
  • пояснити підопічному, як правильно виконувати ту чи іншу вправу;
  • надати рекомендації щодо правильного харчування.

Де отримати фітнес-освіту

На жаль, в нашій країні немає спеціалізованих освітніх установ, в яких йде підготовка майбутніх тренерів і інструкторів з фітнесу, зате є спеціальні курси з підвищення кваліфікації та підготовки фітнес-тренерів. Навчання може проходити дистанційно або безпосередньо з обов’язковим приміщенням занять.

Також тренера з фітнесу здають іспити на отримання різних сертифікатів, наприклад, сертифікат інструктора фітнес-програм для вагітних. Перш ніж вирушити на курси, слід визначитися з напрямком, в якому ви хочете стати професіоналом. Це можуть бути групові програми, наприклад, стретчинг або пілатес. Також можна вибрати індивідуальні тренування, які мають на увазі під собою персональні заняття з клієнтами.

- Advertisement -
- Advertisement -