Запуск дизельної генераторної установки

- Advertisement -




 

Дизель генератор треба вибрати, купити, доставити на передбачуване місце установки, а після всього нарешті запустити. На даний момент більшість сучасних генераторних установок, і все, так чи інакше перевершують потужність в 4 кВт, були обладнані спеціальним електро стартерних пуском і автоматизованим управлінням установки.

Автоматизоване управління генератора передбачає пуск, після чого прийняття навантаження, ретельний контроль нормальної роботи системи, а також захист від аварій. Крім того, правильний пуск дизельного генератора забезпечує економну експлуатацію, і дизельне паливо ціна якого і так нижче ніж у бензину витрачається раціонально. Крім економії дизельного палива автоматика забезпечить акуратне зняття навантаження і зупинку роботи системи в спеціальному автоматичному режимі.

При запуску, кажучи про генераторних установках, не варто забувати і про їх шумових характеристиках. Більшість вітчизняних виробників рідко вказують точний рівень шуму, виробленого дизельної генераторної установкою в децибелах, а ще рідше згадує відстань, на якому даний шум чути. А це дуже важливий показник, так як загальна відстань найчастіше становить ніяк не менше 10 метрів для установок з різними дизельними двигунами. 2-3 метра від установки – це відстань, яке унеможливлює розчути людський голос в принципі.

- Advertisement -
- Advertisement -